Kako naučiti svirati gitaru

Zanimljivosti

Kako naučiti svirati gitaru

Evo kako naučiti svirati gitaru brzo i jednostavno

Gitara je jedan od najpopularnijih instrumenata današnjice. Ovaj instrument nalazimo u mnogim žanrovima, od rock-a, do punk-a, pa sve do klasične glazbe i hip hopa. Žene se zaljubljuju u muškarce koji sviraju gitaru, a bome i muškarci vole vidjeti ženu koja je vješta u sviranju te joj te to svakako plus. Stoga ne treba čuditi da imate želju naučiti svirati ovaj popularan i milozvučan instrument. Proučili ste glazbene škole koje nude učenje gitare i zaključili ste da vam je tako nešto preskupo, te se pitate kako naučiti svirati gitaru kod kuće? Da li je to uopće moguće? Pod pretpostavkom da imate ili ćete kupiti vlastitu gitaru, probat ćemo vam odgovoriti na ovo pitanje. Uz današnje vrijeme moderne tehnologije i interneta, odgovor na pitanje kako naučiti svirati gitaru kod kuće jest: lagano i itekako moguće! Već motivira činjenica da sa osam osnovnih akorda možete svirati gotovo sve popularne pjesme. Stoga pretražite internet i krenite učiti svirati već danas!

Kako naučiti svirati gitaru kod kuće uz pomoć interneta

Ako vas zanima kako naučiti svirati gitaru, dobra vijest je što ne morate ići često skupe glazbene škole već zavidno znanje možete postići kod kuće uz pomoću interneta. Ključno je naučiti osnovne akorde i već ćete moći svirati veliki broj pjesama. Samo učenje je potrebno učiniti što zabavnijim i jednostavnijim jer će vas takvo učenje onda najviše motivirati da budete konzistentni. Jedna od glavnih grešaka koju rade početnici kada se pitaju kako naučiti svirati gitaru jest da krenu generički učiti akorde bez da ih uključe u pjesmu. Na taj način se nauče samo sviranje različitih akorda bez da ih se zna upotrijebiti u konkretnoj pjesmi i bez osjećaja za to kako akord zaista zvuči kada se iskoristi u pjesmi. Stoga je najbolji način za učenje akorda preko jednostavnih pjesama. Ne samo da ćete tako naučiti akorde već ćete se i odmah moći pohvaliti svojim najbližima s novopečenim znanjem sviranja gitare.

Evo kako naučiti svirati gitaru samostalno

U ovo moderno doba, samostalno učenje je postalo sve popularnije, bilo da su to jezici, neka druga znanja, ili pak glazbene vještine. Ništa drugačije nije ni s gitarom. Prvo pravilo kod učenja bilo čega pa tako i gitare jest kontinuitet. Ako određenu vještinu dovoljno puta vježbate, ako vam ne dosadi, ako vam je zabavno vježbati, utoliko su veće šanse da takvu vještinu naučite. Upravo zato, ako se pitate kako naučiti svirati gitaru, usputno se trebate pitati kako da učinim učenje sviranja gitare zabavnim. Na taj način ćete jedva čekati ponovno učiti svirati gitaru i iskreno uživati u cijelom procesu. Stoga, nedvojbeno najbolji način kako naučiti svirati gitaru jest da krenete od neke pjesme koja je vama jako draga, a da nije zahtjevna. Odabir vama drage jednostavne pjesme će učiniti taj proces ugodnim i motivacija će biti na vrhuncu. Ono što tada trebate napraviti jest skinuti akorde za tu pjesmu, naučiti ih i potom povezati u skladnu cjelinu!

Tagovi: