Kako napraviti video od slika

Kako napraviti video od slika

Što je video od slika?

Video od slika je vrsta video materijala koja se sastoji od niza slika koje se prikazuju jedna za drugom. Ovaj tip videa često se koristi za prezentaciju fotografija ili ilustracija na dinamičniji način. Često se rade ovi video uratci kako bi osobe mogle pokazati svoje slike s putovanja. Također se rade ovakvi video uratci nakon događaja poput vjenčanja, rođendana ili krštenja kako bi se sažeo događaj i podijelio s prijateljima i obitelji. Ovaj tip video snimke se koristi i u marketinške svrhe za prikaz proizvoda ili usluga na dinamičan način, te se često dijele na društvenim mrežama poput Instagrama i TikToka. Kako bi se napravio video od slika se koriste razni alati za uređivanje videa koji omogućavaju dodavanje slika, postavljanje vremena prikazivanja svake slike, dodavanje tranzicija između slika, glazbe i drugih efekata. Na taj način, statičke slike ožive i pretvore se u dinamičan video koji se može jednostavno dijeliti i gledati na različitim platformama.

Kako napraviti video od slika za Instagram?

Kako biste napravili video od slika za Instagram, trebate se držati sljedećih koraka. Prvo, pripremite slike koje želite uključiti u video. Pobrinite se da su slike u odgovarajućem formatu i rezoluciji za Instagram. Instagram preporučuje da su slike u razmeri 16: 9 ili 4: 5. Postoji mnogo aplikacija i programa za uređivanje video materijala, kao što su InShot, Adobe Premiere Pro, Canva i Quik by GoPro koji su dostupni na raznim platformama kao što su Windows, MacOS, Android i iOS. Kada ste odabrali aplikaciju ili program za uređivanje video materijala, možete prijeći na sljedeći kora. Uvezite slike u odabrani alat za uređivanje videa. Postavite redoslijed slika kako želite da se prikazuju. Dodajte tranzicije između slika ako želite. Dodajte glazbu ili zvučne efekte po želji. Možete dodavati i tekstualne nadogradnje ili opise ako to želite. Nakon što završite sa uređivanjem, izvezite video u odgovarajućem formatu za Instagram. Instagram obično podržava video formate kao što su MP4. Kada ste završili s izvozom video snimke, možete podijeliti video od slika na Instagramu putem mobilne aplikacije.

Kako napraviti video od slika za TikTok?

Kako biste napravili video od slika za TikTok, držite se sljedećih koraka. Ako već nemate TikTok aplikaciju, preuzmite je sa Google Play Store-a za Android uređaje ili iz App Store-a za iOS uređaje, otvorite aplikaciju i te se prijavite ili registrirajte. Kada ste se prijavili, pritisnite ikonu kamere koja se nalazi u donjem centru ekrana. S pritiskom na ikonu će se otvoriti kamera za snimanje videa. Umjesto da snimate video direktno, možete dodati slike tako da dodirnete ikonu albuma ili galerije slika koja se nalazi u donjem lijevom dijelu ekrana. Pregledajte svoje slike i odaberite one koje želite uključiti u video. Nakon što ste odabrali slike, možete početi s uređivanjem. Dodirnite svaku sliku kako biste pristupili opcijama za uređivanje. Možete dodavati tekst, emotikone, filtre i tranzicije između slika. Ujedno, možete dodati i glazbu u svoj video od slika. Samo dodirnite na ikonu note kako biste odabrali pjesmu iz biblioteke. Podesite postavke videa, uključujući trajanje svake slike i postavke privatnosti. Pregledajte video da biste provjerili kako izgleda. Ako ste zadovoljni, dodirnite Objavi da biste postavili video na svoj TikTok profil.


Tagovi: