Kako napraviti narukvicu od konca

Znanost

Kako napraviti narukvicu od konca

Kako napraviti narukvicu od konca

Poznato je da su narukvice od niti bile vrlo popularne u mnogim uličnim područjima diljem Sjedinjenih Država. Danas možemo pronaći narukvicu od konca u puno modernijem i drugačijem stilu. Vrlo su bitan modni dodatak, bilo da su elegantnije ili ležernije. Zbog raznolikosti dodataka, postoji širok raspon mogućnosti za stvaranje lijepih kombinacija. Kao važan trend iz 90-ih, ove narukvice danas su pravi hit među mlađom i starijom populacijom. Iako se kaže da što više narukvica to bolje, ako ih niste navikli nositi, ne treba pretjerivati. Možete nositi samo jednu narukvicu, koja je neutralne boje i koristi jednostavne tehnike. Najvažnije je da vam se ovaj dodatak sviđa i da se osjećate ugodno dok ga nosite. Za one koji su kreativni i vole ručni rad, ovo je također odlična prilika za dodatnu zaradu. Kombinirajte boje i različite stilove bez straha da ćete pretjerati. Narukvicu od konca lako je napraviti jer osim što je izdržljiva, odlično pristaje uz svaki modni stil.

Što vam je potrebno za narukvicu od konca

Ako ste među onima koji žele naučiti izraditi narukvicu od konca, ovo je idealna prilika za to. Za izradu vam nije potrebno puno materijala. Naime, potreban vam je samo čvršći konac različitih boja, ukrasi i škare koje su neizostavne za sve vrste rukotvorina. Uvijek birajte škare koje su dovoljno oštre jer će vam to pomoći da brzo i točno odrežete različite vrste konca. Prvo morate pronaći pravi konac za izradu najkvalitetnije narukvice. Ako pravilno kombinirate boje, dobit ćete savršenu narukvicu od konca koja je idealna ideja za toplije mjesece. Možete koristiti deblji konac, uz koji će odgovarati određeni privjesak ili kristal. Važno je znati model onoga što ćete napraviti. Iskoristite svoju kreativnost i napravite kombinacije kako bi vaše narukvice bile jedinstvene. Razmislite o bojama i usklađenim ukrasima koji će narukvici dati poseban šarm. Narukvicu možete izraditi od užeg ili debljeg konca, ovisi o stilu izrade. Vaša narukvica može biti šarena, a možete je izraditi u tehnici čvorova, linija, pletenica i sl. Ne zaboravite da boje imaju svoju specifičnost i da narukvice imaju posebnu ljepotu.

Napravite jednostavnu narukvicu od konca korak po korak

Narukvicu od konca vrlo je jednostavno napraviti. Prilikom izrade trebali biste koristiti ravnu površinu. Izgled narukvice ovisit će o stilu osobe. Dok neki preferiraju nešto diskretnije, drugi više vole ležerniji stil. Veličina narukvice može varirati ovisno o afinitetima svake osobe, jer neki više vole da je čvršće na zapešću, a drugi da je šira. Najbolje je da narukvica nije pretijesna ili prelabava. Da biste pronašli približnu veličinu svoje ruke, uzmite metar i izmjerite obujam zapešća na mjestu na kojem obično nosite narukvice. Idealno je izmjerenoj veličini dodati 2 cm. Odaberite privjeske koji vam se sviđaju, poput simbola sreće, slavlja, pisama, putovanja i tako dalje. Kako bi vaša narukvica izgledala skladno, najbolje je između njih postaviti pregrade kako se ne bi preklapale. Odaberite nit određene boje. Svoju narukvicu od konca možete izraditi prema bojama koje najviše volite, kao što su crvena, žuta, plava, ljubičasta. Ne morate odabrati samo jednu boju, već više njih. Nekoliko boja doprinijet će da vaša narukvica ima vrlo lijep izgled. Jednostavno odrežite tri niti željene boje i zavežite krajeve u čvor tako da se svi spoje. Zatim biste trebali početi plesti pletenice, baš kao što to radite s kosom. Kada dođete do kraja ne zaboravite dobro zategnuti konac.

Tagovi: