Kako napraviti lokne

Ljepota i zdravlje

Kako napraviti lokne

Kako napraviti lokne

Svatko od nas se voli posebno srediti za određene velike događaje i osjećati se pritom dobro u svojoj koži. Ujedno, volimo s vremena na vrijeme napraviti malo promjenu u svojem vanjskom izgledu. Tako na primjer si možete obnoviti svoju garderobu, otići u salon i srediti si svoje nokte, ili pak posjetiti svojeg frizera za novu frizuru!

No, poneke stvari možete i od doma napraviti bez potrebe odlaska frizeru i slično. Jedno od takvih se pitaju žene kako napraviti lokne od doma uz korištenje figara. Iako se na prvu čini zastrašujuće i niste sigurni od kuda krenuti, posebice ako niste nikada do sada koristile toplinske alate za kosu, ali vjerujte te nam da kako napraviti lokne na vašoj kosi nije nimalo teško. Kroz ovaj članak ćemo vam mi donijeti sve prijeko potrebne informacije koje vam trebaju kako biste mogli iz prvog pokušaja napraviti predivne lokne koje će izgledati kao da ste taman izišla iz salona!

Kako napraviti lokne na svakom tipu kose

Prije nego što započnete s kovrčanjem kose, bitno je da se dobro pripremite i informirate o tome. Zato ćemo vam mi u ovome dijelu reći o proceduri prije kovrčanja, koje su preporuke za vaš tip kose te ćemo vam onda kasnije ćemo vam reći kako napraviti lokne na svojoj kosi. Prvo i najbitnije je da definirate koji je vaš tip kose. Neke žene imaju zdravu kosu koja je slabo ili nije nimalo bila procesuirana, dok s druge strane, postoje žene kojima je kosa prošla kroz razne tretmane izbjeljivanja ili su već radile neke trajne frizure.

Za takve žene je preporučljivo da što manje koriste toplinske alate za uređenje i sušenje kose kako ne bi zadobila još veće štete. No kako napraviti lokne i na već oštećenoj i suhoj kosi možete napraviti uzb korištenje posebnih proizvoda koje štite vašu kosu od vrućine toplinskih alata, te se preporučuje da redovno koristite kosu za dubinsku njegu u obnavljanje vaše kose.

Kako napraviti lokne od doma

Sada kada znate neke uvodne informacije, u ovome dijelu ćemo vam reći o tome kako napraviti lokne na vašoj kosi veoma jednostavno i bez puno muke! Najprije pripremite vaš toplinski uređaj i namjestite ga na temperaturu sukladno gustoći vaše kose. Ukoliko imate tanku kosu, stavite na blagu temperaturu gdje nije pretjerano vruće, a ukoliko vam je kosa gušća, onda možete staviti na visoku temperaturu.

Kada je postignuta adekvatna temperatura, možete onda krenuti s kovrčanjem kose. Raspodijelite prvo vašu kosu na više dijelova, krećući od krune prema dole. Kako napraviti lokne najbolje je da prvo napravite kovrče na donjem dijelu, i postepeno se penjete prema gornjem sloju. Uzmite pramen vaše kose i omotajte ga oko figara, odbrojite 10 sekundi i onda pustite tako da odmah primite vašu gotovu kovrču i držite u rukama 5 do 10 sekundi kako bi se ohladilo i bolje primila kovrča. Tako ponovite postupak sa svakim pramenom. Kada ste gotovi možete upotrijebiti lak za kosu kako biste sačuvali vašu frizuru duži period i to je to!

Tagovi: