Kako napraviti logo

Tech

Kako napraviti logo

Što je logo i zašto je bitan u poslovanju?

Odlučite ste se baciti u poduzetničke vode i pokrenuti svoj vlasiti posao. Odlučiti ste se što ćete raditi i kako će Vam se zvati poduzeće, no nemate još logo. Ključno je stvoriti odgovarajući vizualni identitet s kojim ćete privući svoje potencijalne kupce ili klijente. Prvi korak prema izgradnji tog identiteta je dizajnirati svoj logo. Iako se većina odlučiti na angažman grafičkog dizajnera ili stručnjaka iz marketinške agencije, postoje i besplatni alati s kojima možete kreirati logotip svojeg poduzeća. Postoje mnogi razlozi zbog čega je logotip bitan u poslovnom svijetu. Logotip jasno definira identitet poduzeća ili vlasnika poduzeća. On privlači pažnju potencijalnih kupaca i odmah prenosi informacije o vrsti proizvoda ili usluge koju pružate, te čini Vaše poduzeće prepoznatljivom u moru konkurencije i olakšava potrošačima da ga zapamte. Logotip pomaže u izgradnji lojalnosti potrošača prema vašem brendu jer ih podsjeća na pozitivna iskustva s vašim proizvodima ili uslugama. Ujedno, on služi kao osnovna oznaka za brendiranje različitih promotivnih proizvoda i omogućava organizaciji da se predstavi široj javnosti na profesionalan način.

Programi za logo dizajn

U ovom dijelu ćemo navesti neke od najboljih programa za dizajniranje logotipa.

Canva pruža raznovrsne besplatne šablone za logotipe, te možete prilagoditi boje, fontove i druge elemente kako biste stvorili željeni logotip.

LogoMakr nudi jednostavno korisničko sučelje te mnogo oblika i ikona koje možete kombinirati kako biste stvorili logotip po svojoj mjeri.

Graphic Springs nudi razne šablone logotipa, te omogućuje brzo kreiranje logotipa prilagođenog vašem poslovanju.

Logo Yes je program koji je jednostavan za koristiti i nudi razne opcije za izradu logotipa.

Design Mantic započinje odabirom tipa logotipa i fontova, što vam omogućuje prilagodbu prema vašim potrebama.

Logo Garden nudi stotine različitih šablona za razne vrste industrija te omogućuje izgradnju logotipa koji odražava Vaše poduzeće.

Shopify nudi izradu logotipa, a ujedno pomaže s izradom QR kodova, odabirom imena za poduzeće i drugim marketinškim alatima.

Logaster vam pruža mogućnost izbora između različitih varijanti logotipa kako biste pronašli savršeni izgled.

UCraft osim što pomaže kood odabira ikone i uređivanje logotipa, ujedno nudi i besplatan hosting za cloud i razne web šablone.

Savjeti za logo izradu

Koristeći besplatne alate za izradu logotipa, ulazite u svijet automatizacije i jednostavnosti, čime ne zahtijevaju dodatno znanje iz grafičkog dizajna. Osim što nećete trošiti novac, štedite i svoje dragocjeno vrijeme. No, nedostatak k tome je što tako izrađeni logotipi često nisu originalni jer se baziraju na šablonima koji se prilagođavaju te iz tog razloga Vaš logotip ne može postati zaštitni znak- Za početnike i manje organizacije, ovo može biti prihvatljiva opcija, s mogućnošću kasnijeg profesionalnog redizajna logotipa. Kada samostalno izrađujete logo, ključno je pažljivo odabrati i kombinirati boje koje nose određena značenja. Alati poput Palettona mogu biti izuzetno korisni jer Vam pomažu da pronađete i kombinirate komplementarne boje, sekundarne i tercijarne nijanse. Kako biste izradili profesionalni logotip, na platformama poput Fiverra, možete po povoljnoj cijeni unajmiti stručnjaka koji Vam može izraditi logo. Alternativno, možete iskoristiti resurse kao što su Upwork ili Freelancer, gdje možete pronaći profesionalne dizajnere po povoljnim cijenama za izradu logotipa prema vašim specifičnim potrebama.

Tagovi: