Kako napraviti kovertu

Zanimljivosti

Kako napraviti kovertu

Zašto i kako napraviti kovertu

Odlučili ste napisati pismo i zaboravili kupiti kovertu, u svom domu nemate niti jedne kuverte istražujete kako napraviti kovertu. Kovertu možete izraditi i sami na vrlo lak i brz način, samo vam treba potreban materijal. Za izradu koverte vam može poslužiti papir, najbolje ga je izrezati na četiri stranice koje imaju jednaku duljinu i malo ljepila.

Ako imate vješte ruke, brzo ćete svladati kako napraviti kovertu. Ljepilom spojite tri presavinuta ugla, dok će vam četvrta strana biti ulazna strana koverte. Čak iako niste kreativna duša uspjelo vam je izraditi kovertu i shvatili ste da možete puno toga sami izraditi. Ako jeste kreativna duša i volite sami izrađivati predmete za vas izrada koverte je samo poticaj vašoj kreativnosti.

Otkrivanje kreativne strane za koju možda niste ni bili svjesni da je imate u današnje užurbano i stresno vrijeme može djelovati kao terapija za opuštanje i skretanje misli od obaveza i svakodnevice. Prepustite se divnom svijetu mašte, umjetnosti i izrađivanja predmeta vlastitim rukama, zasigurno ćete više cijeniti predmete koje ste sami izradili nego da ste ih kupili.

Kako napraviti kovertu na poseban način

Naravno da ćete i sami više cijeniti svoje vještine kada naučite kako napraviti kovertu, ali kad dajete ručno izrađenu kovertu i drugima će to biti lijepa gesta. Ako idete na nečiji rođendan ili neko drugo prigodno slavlje ili darivanje, priprema vlastite koverte i sadržaja koverte imat će dodatni značaj jer ste uložili dodatni trud. Umjesto da odete u dućan i na brzinu kupite kovertu, odaberete dar, čestitku sa kovertom pokušajte nešto novo vlastitom izradom.

Uz to što ćete razvijati vlastitu kreativnost i upotrijebiti maštu svojom posebnom izradom osoba koju darujete će zasigurno primijetiti ručnu izradu jedinstvenog neuobičajenog izgleda i koverte i umotanog dara. Nakon što ste kupili dar ako ga ne izrađujete sami, detaljno proučite kako napraviti kovertu na maštovit i jedinstven način. Ako nemate ideje na internetu postoje savjeti i kreativne ideje koje možete slijediti ili će vam proraditi mašta pa ćete sami stvoriti nešto novo i još bolje.

Dar možete umotati u isti materijal od čega ćete i napraviti kovertu, a osoba kojoj ćete to pokloniti sigurno će se iznimno obradovati i znat će cijeniti vaš trud. Unutarnju stranu koverte možete obložiti nekim papirom u boji ili sjajnim papirom, to će sigurno dati poseban izgled i jedinstvenost vašoj ručno izrađenoj koverti.

Kako napraviti kovertu korak po korak

Upute kako napraviti kovertu su iznimno lake jer uz slikoviti prikaz brzo ćete svladati u nekoliko koraka izradu koverte. Kovertu možete raditi od papira ili mekšeg tanjeg kartona. Stranice koverte mogu biti sve jednake duljine ili možete izraditi kovertu sa dvije duljine stranice, visina i duljina papira su različite. Bez obzira na koji oblik papira odaberete odnosno izrežete, prvo papir položite na stol tako da je jedan kut okrenut prema vama, a suprotni je okrenut od vas.

Tehnika kako napraviti kovertu je vrlo jednostavna, kuteve papira koji su vama sa lijeve i desne strane lagano presavinite prema središnjoj točci papira. Središnju točku papira ćete odrediti na presjeku okomica kuteva samog papira, bez obzira slažete li kovertu jednakih duljina ili kovertu s dvije duljine. Spojite desne i lijeve stranice što simetričnije i ravnomjerno prelomljene.

Potrebno je da obratite pozornost na to koja je vaša unutarnja, a koja vanjska strana koverte. Unutarnja je strana ona koja je okrenuta prema vama. Kovertu obavezno slažite na ravnoj površini radi lakšeg rukovanja papirom i presavijanja stranica. Kod presavijanja stranica pripazite da barem jedan centimetar stranice preklapaju kako biste ih mogli zalijepiti. Četvrta stranica se ne lijepi nego lagano presavine, nju na kraju kad ubacite sadržaj možete i zalijepiti ili samo umetnuti.

Tagovi: