Kako napraviti internet stranicu

Kako napraviti internet stranicu

Kako napraviti internet stranicu i što mi je za to sve potrebno?

Kada otvaramo novi posao, udrugu ili nešto treće, prije ili kasnije padne nam na pamet ono pitanje: "Trebam li otvoriti svoj web? " Neki to jedva čekaju raditi jer im daje osjećaj da posao ili udruga postaje tek tada stvarna, dok drugi nemaju pojma kako napraviti internet stranicu. U principu, da biste otvorili internet stranicu ne treba Vam puno - postoje razni predlošci internet stranica koje možete iskoristiti za prvu ruku. Razne male firme nude različite sheme i još k tome ih kategoriziraju ovisno o tome za što otvarate internet stranicu. Tako postoje već dizajnirane web stranice za kuharski zanat, za financije, za putovanja, za kućne ljubimce i još za puno toga.

Ukoliko prvi put otvarate internet stranicu, poslužite se tim predlošcima i imat ćete svoju web stranicu za manje od jednog dana. Kako napraviti internet stranicu bez tih predložaka već zahtjeva kupovanje domene na internetu. U takvim slučajevima ne postoji jednostavan način - treba zaposliti nekoga tko to može odraditi kvalitetno!

Kako napraviti internet stranicu? Web dizajn je danas pravi zanat!

Ukoliko ne želite raditi internet stranicu u nekim već stvorenim predlošcima i želite kupiti svoju domenu i napraviti unikatnu, prepoznatljivu stranicu, za to ćete trebati izvaditi svoj novčanik. Sasvim je jasno da možete i sami probati to napraviti, no obzirom na to koliko posla stoji iza toga, uglavnom je pametnije unajmiti osobu koja s time već ima iskustva i može Vam u kratkom roku napraviti sve što želite i baš kako Vi to želite (često i bolje nego što biste Vi to uradili sami). Kako napraviti internet stranicu pitajte svog web dizajnera koji Vam može dati uvid u to kako napreduje tijek ovog posla, no znajte da se iza toga kriju ipak kodovi, algoritmi, naredbe i još puno drugih informatičkih pojmova!

Naša sugestija je da, ako Vas zanima kako napraviti internet stranicu, svakako unajmite za to profesionalca. Samostalno izrađivanje internet stranice može biti jeftinije, no sigurni smo kako nećete kao novak napraviti bolji posao od profesionalca.

Kako napraviti internet stranicu i koliko to košta?

Cijene za izradu web stranica zaista variraju. Činjenica je da u pitanju još uvijek zanat koji nije do kraja priznat radi same činjenice što je relativno nov. No to može ići u Vašu korist. Mnogi mladi web dizajneri naplatit će to vrlo jeftino jer nemaju iskustva, premda će posao koji će odraditi biti savršen i profesionalan. Na Vama je da pronađete osobu koja to može napraviti dobro. Iskusni dizajneri rijetko će ići ispod 700 eura za tako nešto.

Morate znati da je u pitanju barem dva tjedna posla, često i više. To najviše ovisi o tome koliko kompleksnu stranicu trebate (ima li više stranica, koliko ima jahača i koliko sadržaja u različite kategorije treba slagati). Kako napraviti internet stranicu? Unutar tjedna možete imati gotovu stranicu ukoliko radite s profesionalcem. U pitanju nije jednostavan posao i postoji proces koji se obavlja danima odnosno tjednima. Ukoliko naiđete na kvalitetnog dizajnera, nećete se morati pitati kako napraviti internet stranicu i imat ćete unikatnu stranicu u nekoliko tjedana!


Tagovi: