Kako napraviti dvije e mail adrese

Zanimljivosti

Kako napraviti dvije e mail adrese

Lako napravite dvije e mail adrese

E mail adresa je ključni alat koji nam omogućuje komunikaciju u digitalnom svijetu. Ovaj jednostavan niz znakova postao je središnji dio našeg online identiteta, te ga koristimo kako bismo mogli slati elektroničke poruke svojim prijateljima, obitelji i poslovnim partnerima. No, e mail nije samo sredstvo komunikacije, već ujedno nam služi kako bismo mogli odvojiti svoj privatni život od svojeg profesionalnog života. Zbog toga mnogi naprave dvije e mail adrese kako bi lakše odvojili ta dva dijela života i imali organizirane poruke. Koristno je imati dvije e mail adrese, gdje se jedna koristi za poslovne svrhe, dok se druga koristi za osobnu komunikaciju. Ovo je posebno praktično ako ne želite miješati poslovne i osobne poruke. Srećom, nije teško napraviti novu ili dodatnu e mail adresu. Danas Vam postoji niz raznih besplatnih usluga e maila kao što su Hotmail, Gmail i Yahoo! . Svaka od ovih usluga nudi jednostavan i brz proces za stvaranje novog računa s novom e mail adresom. I ono što je još bolje, možete stvoriti koliko god e mail adresa želite.

Kako možete napraviti dvije e mail adrese

Uz korištenje dvije e mail adrese, moći ćete na veoma jednostavan i lak način razdvojiti tok poruka iz poslovnog i privatnog života. Na tajk način neće Vam sve ići na istu e mail adresu i s time Vam zatrapti inbox. Osim što ćete imati odvojene e mail adrese, ujedno, ujedno s novom e mail adresom Vam dolaze i dodatne značajke, kao što su kalendar, skladište za datoteke i organizacijski alat. To će vam pomoći da bolje upravljate svojim elektroničkim komunikacijama i projektima. Kada se odlučite napraviti dvije e mail adrese za različite svrhe, istražite koje se sve besplatne usluge e mail adrese nude. Za stvaranje nove e mail adrese, prvo, posjetite početnu stranicu usluge koju ste odabrali, kao što su Hotmail, Gmail ili Yahoo! . Na početnoj stranici, potražite opciju Kreiraj novi račun, a obično je vidljiv na gornjem dijelu stranice, te je označeno kao pozivnica da započnete proces stvaranja novog računa.

Evo kako napraviti dvije e mail adrese

Kada ste kliknuli na tu vezu, bit ćete preusmjereni na novu stranicu za postavljanje novog računa. Ovdje slijedite korake koji su prikazani na ekranu kako biste unijeli potrebne informacije. Prvo trebate unijeti svoje ime i prezime, te trebate unijeti ime koje će biti prikazano primateljima e mail poruka. Kod nekih pružatelja usluga će zatražiti od Vas da unesete drugu e mail adresu ili broj telefona zbog sigurnosnih mjera kako bi se omogućilo slanje lozinke ili drugih obavijesti ako ikada zaboravite svoju lozinku ili imate problema s pristupom svojem računu. Tijekom ovog postupka trebate pažljivo odabrati svoje korisničko ime i lozinku. Lozinka treba biti jaka i sigurna kako bi se zaštitili svi Vaši podaci. Također, budite oprezni pri odabiru korisničkog imena jer će to biti vaša identifikacija prema drugima. Nakon što uspješno završite ove korake za stvaranje dvije e mail adrese, imati ćete potpuno novu e mail adresu koju možete koristiti za druge svrhe, bilo za komunikaciju s ljudima na poslu ili za komunikaciju sa svojim bližnjima. Ukoliko dvije e mail adrese nisu dovoljne, možete izraditi još jednu dodatnu adresu slijedeći ove iste korake.

Tagovi: