Kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici

Kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici

Kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici od krumpira

Ne znate kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici i to da bude bolji od kupovnog čipsa? Ništa lakše, treba vam samo par sastojaka; krumpir, malo ulja i soli. Zvuči jednostavno, no doista i jest jednostavno. Krumpir možete pripremiti sa korom ako se radi o mladom krumpiru ili bez kore ako imate stari krumpir ili ne volite koru. No vjerujte i kora krumpira može biti vrlo ukusna i hrskava kao i sami krumpir.

Ako ćete pripremati mladi krompir sa korom dobro ga operite toplom vodom, nemojte korisiti deterđente za sudje, no možete krumpir i oguliti. Nakon pranja krumpir posušite papirnatim ubrusima ili običnom čistom kuhinjskom krpom kako voda ne bi prskala u dodiru sa vrućim uljem. Krumpir narežite nožem ili ribalicom što tanje jer tada će biti hrskaviji nego da ga narežete deblje, najbolje je narezati ga na milimeter debljine.

Način kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici je jednostavan jer tako pripremljen krumpir stavite na pouljeni papir za pečenje na tanjur i posolite. Stavite mikrovalnu pečnicu na 700 W i umetnite tanjur s krumpirom i naravno ne smijete poklopiti, pecite 3 do 5 minuta ovisno o mikrovalnoj pećnici i njenoj jačini. Uvjerit ćete se da je vaš čips bolji od kupovnog, a i ovo može postati obiteljska zanimacija i ritual.

Kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici od banana

Jede vam se nešto slatko i već je kasno navečer i jedino što radi je benzinska postaja koja vam i nije baš blizu, dat ćemo vam ideju kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici od banana. Odlično rješenje kako se možete zasladiti prirodnim šećerom koje banane sadrže, a njihova hrskavost će vam dati osjećaj slatkog čipsa.

S obzirom da su banane mekane njih nećete razati na milimetar nego barem na dva ili tri milimetra. No, prvo ćete neoguljene banane prokuhati u vreloj vodi desetak minuta, te ih izvadite i ostavite da se ohlade. Nakon što se banana ohladila pažljivo uklonite koru i narežite na kolutove. Poslažite kolutove banane na papir za pečenje na tanjur, posipajte cimetom ako volite cimet i polijte s vrlo malo ulja.

Stavite tanjur u mikovalnu pećnicu na ukupno 8 minuta na najveću snagu mikrovalne pećnice, no kolutove je potrebno okretati svake dvije minute da bi poslastica potpuno uspjela. Ako se želite zasladiti eto kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici koristeći banane. Umjesto banana možete koristiti jabuke ako nemate banana, jabuke sigurno imate.

Kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici od mrkve

Dat ćemo vam još jednu ideju kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici. Napravite čips od mrkve i iznenadit ćete se kako je to ukusno i odlično za grickanje uz neki film. Svi imamo u svom domu pokoju mrkvu i mrkve ne služe samo za kuhanje u juhi ili uz rižoto, a vrlo su nutritivno bogate hranjivim vrijednostima i vrlo su ukusne.

Potrebno vam je par mrkvi, začini po želji, malo ulja, te soli i dobre volje kako napraviti domaći čips u mikrovalnoj pećnici. Mrkvu možete oguliti, ali i ne morate jer se kora mrkve jede kao i sama mrkva, no potrebno je mrkvu dobro oprati. Nakon pranja mrkvu treba posušiti ubrusima ili čistom krpom. Mrkvu možete narezati na tanke kolutove debele najviše dva milimetra ili nožem ili na ribež, ali mrkvu možete naribati i po dužini na trakice da bude zabavnije.

Posložite narezanu mrkvu na papir za pečenje na tanjur za mikrovalnu pećnicu, posipajte malo soli i začina po volji, a može i bez začina, te stavite mikrovalnu na najjače i pecite desetak minuta ili kraće ako vidite da je mrkva dobila smeđu boju. Izvadite, pustite da se ohladi i uživajte u svom kućno izrađenom čipsu od mrkve koji je zdraviji od kupljenog čipsa.


Tagovi: