Kako napraviti čaj od đumbira

Hrana i piće

Kako napraviti čaj od đumbira

Kako napraviti čaj od đumbira

Čaj od đumbira, te kako napraviti čaj od đumbira vrlo je jednostavno jer vam treba samo tri sastojka, đumbir, med i limun. Ako koristite svježi đumbir ogulite koru i jednu čajnu žličicu đumbira naribajte uz pomoć ribeža, a ako nemate ribež đumbir možete i nasjeckati na manje komadiće.

Zagrijete vodu do ključanja te je prelijte po đumbiru koji ste prethodno stavili u šalicu. Potrebno je dva decilitra kipuće vode, ostavite da odstoji pet minuta i nakon toga odvojite đumbir iz šalice. Kako bi čaj imao bolji okus jer je đumbir gorak dodajte malo meda i limuna kad se čaj ohladi da se hranjivi sastojci iz meda i limuna ne bi uništili s vručim čajem.

Vrlo je jednostavan način kako napraviti čaj od đumbira ako imate potrebne sastojke, a koristi su višestruke. Čaj od đumbira jača imunitet, pomaže u sagorijevanju masti pa time i pomaže u mršavljenju, a đumbir možete i naribati pomiješati s medom i limunom te svaki dan uzeti žlicu smjese te će đumbir imati još bolji učinak od čaja.

Kako napraviti čaj od đumbira i zašto je on dobar

Sada kada znate kako napraviti čaj od đumbira to vam može postati dnevna rutina i tako ćete svaki dan činiti veliku blagodat za svoje zdravlje i za svoj organizam. Đumbir je od davnina poznat u tradicionalnoj narodnoj azijskoj medicini jer je bogat vitaminom C, magnezijem i drugim brojnim mineralima potrenim ljudskom tijelu.

Đumbir djeluje kao antioksidans, pomaže u sagorijevanju masti, smanjuje apetit i daje osjećaj sitosti što pomaže kod mršavljenja. Svojim hranjivim sastojcima jača imunološki sustav organizma, te tako štiti od infekcija. Poznato je i da sprečava razvoj kancerogenih stanica, te poboljšava cirkulaciju i ubrzava metabolizam.

Način kako napraviti čaj od đumbira mala je gesta u odnosu koliko dobrobiti đumbir donosi vašem zdravlju. Đumbir poboljšava probavu i pomaže da se hranjive tvari brže i bolje prerađuju, te se iz hrane bolje izvlače hranjive tvari a toksini se lakše odvajaju i šalju izvan tijela jer đumbir djeluje antioksidativno. Ujedno poboljšava proces apsorpcije vitamina, te smanjuje menstrualne bolove.

Kako napraviti čaj od đumbira i kod kojih bolesti pomaže

Način kako napraviti čaj od đumbira je vrlo jednostavan i mali je korak do zdravlja jer ovaj čaj pomaže i kod brojnih bolesti. Đumbir pomaže kod mučnina jer smiruje probavni sustav i pomaže probavi da brže i bolje koristi tvari iz hrane, a toksine odvaja i izbacuje iz organizma.

Đumbir je vrlo djelotvoran kod liječenja astme i bronhitisa, a ujedno i kod liječenja dijabetesa snizujući razinu šećera u krvi djelujući kroz probavni sustav. Ovaj prirodni lijek pomaže i kod reumatoidnog artritisa i bolove koji su uzrokovani osteoartritisom. Djeluje i na snižavanje visokog krvnog tlaka i razine kolesterola u krvi čime pročišćava krvne žile pa posljedično blagotvorno djeluje i na kardiovaskularni sustav.

Njegov antikancerogeni učinak djeluje na način da sprečava razvoj kancerogenih stanica što je svakom onkološkom pacijentu spas i za njih kao i za ostale bolesnike je ritual kako napraviti čaj od đumbira užitak jer znaju koliko ovaj čaj pomaže u borbi sa opakim bolestima. Za kraj treba spomenuti da đumbir uspješno rješava i vrtoglavice sa svi ostalim djelovanjima na ljudsko tijelo.

Tagovi: