Kako napraviti bademovo mlijeko

kako napraviti bademovo mlijeko

Kako napraviti bademovo mlijeko - osnovni koraci

Bademovo mlijeko je ukusno i zdravo mlijeko koje se može lako napraviti kod kuće. U ovom članku ćemo vam pokazati osnovne korake za izradu bademovog mlijeka. 1. Potrebni sastojci Za izradu bademovog mlijeka potrebni su vam samo bademi i voda.

Za jednu šalicu bademovog mlijeka potrebno je oko 1 šalice badema i 4 šalice vode. Također, možete dodati i malo soli i zaslađivača po želji. 2. Namakanje badema Prije nego što započnete s izradom bademovog mlijeka, potrebno je namočiti bademe u vodi. Bademi se trebaju namakati najmanje 4 sata, a najbolje ih je ostaviti da se namakaju preko noći.

Namakanje badema omogućuje im da postanu mekši i lakše se blendaju. 3. Blendanje badema Kada su bademi dovoljno namočeni, ocijedite ih i stavite u blender. Dodajte vodu i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ako želite da mlijeko bude što glađe, možete smjesu procijediti kroz gazu. 4. Čuvanje bademovog mlijeka Bademovo mlijeko se može čuvati u hladnjaku do 3-4 dana. Prije upotrebe, potrebno ga je dobro promućkati jer se bademi mogu slegnuti na dno. I to je to! Kao što vidite, izrada bademovog mlijeka je jednostavna i brza. Ovo mlijeko se može koristiti u mnogim receptima, a u sljedećem odlomku ćemo vam dati neke ideje za korištenje ostataka badema.

Kako napraviti bademovo mlijeko - savjeti za bolji okus i teksturu

Iako je izrada bademovog mlijeka vrlo jednostavna, postoje neki savjeti koji će vam pomoći da dobijete bolji okus i teksturu mlijeka. U ovom odlomku ćemo vam dati neke savjete koji će vam pomoći da napravite savršeno bademovo mlijeko. 1. Količina vode Količina vode koju koristite za izradu bademovog mlijeka može utjecati na njegovu teksturu i okus. Ako želite gušće mlijeko, koristite manje vode.

Ako želite rijetko mlijeko, koristite više vode. Preporučena omjer je 1 šalica badema na 4 šalice vode, ali možete prilagoditi ovaj omjer prema vašim željama. 2. Dodatni okusi Ako želite dodati malo okusa svom bademovom mlijeku, možete dodati malo vanilije, cimeta ili kakaa. Također, možete dodati i malo meda, javorovog sirupa ili agavinog sirupa za slatkiji okus. 3.

Uklanjanje kože s badema Ako želite da vaše bademovo mlijeko bude što glađe, možete ukloniti kožicu s badema prije blendanja. Kožica se može lako ukloniti tako da bademe kratko prokuhate u vodi, a zatim ih stavite u hladnu vodu i lagano trljate da se kožica odvoji. 4. Korištenje blendera Korištenje jakog blendera je ključno za dobivanje glatke smjese. Ako vaš blender nije dovoljno jak, možete koristiti sjeckalicu ili procesor hrane.

Također, ako koristite blender, pripazite da ne blendate predugo jer se mlijeko može zagrijati i postati gorak. 5. Čuvanje bademovog mlijeka Kada spremate bademovo mlijeko u hladnjak, može se stvoriti sloj na vrhu. Prije upotrebe, dobro promućkajte mlijeko kako bi se sloj pomiješao s ostatkom mlijeka. Također, ako planirate čuvati bademovo mlijeko nekoliko dana, preporučujemo da ga čuvate u staklenoj boci s poklopcem. Slijedeći ove savjete, možete napraviti savršeno bademovo mlijeko koje će biti ukusno i zdravo. U sljedećem odlomku ćemo vam dati neke ideje za korištenje ostataka badema.

Kako napraviti bademovo mlijeko - ideje za korištenje ostataka badema

Nakon što ste napravili bademovo mlijeko, ostaje vam puno badema koji su korišteni za izradu mlijeka. Nemojte bacati ove bademe jer se mogu koristiti u mnogim drugim receptima. U ovom odlomku ćemo vam dati neke ideje za korištenje ostataka badema. 1.

Korištenje u smoothijima Ostaci badema se mogu koristiti u smoothijima za dodavanje teksture i okusa. Možete ih dodati u bilo koji smoothie recept koji sadrži orašaste plodove. 2. Korištenje u granoli Ostaci badema se mogu koristiti i za izradu granole. Samo ih pomiješajte s ostalim sastojcima, kao što su zobene pahuljice, med i suho voće, i ispecite u pećnici. 3.

Korištenje u kruhu Ostaci badema se mogu koristiti i za izradu domaćeg kruha. Samo ih dodajte u tijesto za kruh i ispecite kao i obično. 4. Korištenje u slastičarskim proizvodima Ostaci badema se mogu koristiti i za izradu slastičarskih proizvoda, kao što su kolači i keksi.

Samo ih sameljite u brašno i koristite umjesto običnog brašna. 5. Korištenje u juhama i umacima Ostaci badema se mogu koristiti i za dodavanje teksture i okusa juhama i umacima. Samo ih dodajte u juhu ili umak i kuhajte dok ne omekšaju. Kao što vidite, ostaci badema se mogu koristiti u mnogim drugim receptima, tako da ih nemojte bacati. Isprobajte neke od ovih ideja i uživajte u ukusnim i zdravim obrocima. Kako napraviti bademovo mlijeko je samo početak, a ostaci badema mogu biti izvor inspiracije za mnoge druge recepte.


Tagovi: