Kako napraviti američke palačinke

Hrana i piće

Kako napraviti američke palačinke

Recept za američke palačinke

Američke palačinke su prava poslastica koja se razlikuje od naših tradicionalnih palačinki na mnogo načina. One su poznate po svojoj mekoći, prozračnosti i debljini, te su često prvi izbor kada želimo razmaziti svoje nepce nečim posebnim. Američke palačinke su mekanije od naših klasičnih palačinki i imaju nevjerojatnu pahuljastu teksturu koja ih čini iznimno privlačnima. Osim toga, upravo njihova debljina čini ih jedinstvenima. Zbog tih karakteristika, često nas prijatelji i obitelj zovu kad žele uživati u ovoj preukusnoj poslastici. Za pripremu američkih palačinki, preporučljivo je nabaviti posebnu malu tavu kako biste ih lakše spekli. Na takvoj tavi moći ćete lakše postoći potrebni oblik i možete puno lakše ju speći i okrenuti. No, ako nemate takvu tavu, ne brinite se, jer možete koristiti svoju uobičajenu tavu s neprijanjajućim premazom ili namastiti tavu prije svake palačinke. Važno je samo pratiti recept i imati strpljenja dok ih pripremate, a u nastavku članaka donosimo recept.

Sastojci za američke palačinke

Kako biste pripremili američke palačinke kod kuće, potrebno je imati sve potrebne sastojke. Od suhih sastojaka će Vam trebati 400 grama brašna za dizano tijesto, 80 grama šećera, pola vrećice praška za pecivo i prstohvat soli. Dok od tekućih sastojaka će Vam trebati dvije žlice otopljenog maslaca, 4 jaja, 200 mililitra mlijeka i 200 mililitra tekućeg jogurta. Također si trebate pripremiti posude u kojima ćete rasporediti sastojke i napraviti smjesu za američke palačinke. U jednoj posudi će ići suhi sastojci, u drugoj tekući, u jednoj bjelanjci dok u maloj posudi trebate staviti maslac kojeg potom trebate otopiti kako bi bio tekuć kao ulje. Ukoliko nemate kod kuće brašna za dizano tijesto, možete kombinirati oštro i glatko brašno u omjeru 50: 50. Ukoliko nemate maslaca, možete upotrijebiti margarin ili ulje umjesto toga. S druge strane, ako nemate praška za pecivo možete iskoristiti sodu bikarbonu, ona će jednako dobro poslužiti umjesto praška za pecivo.

Kako pripremiti američke palačinke?

Kada ste prikupili sve potrebne sastojke koji će Vam trebati za američke palačinke, možete krenuti s pripremom smjese i pečenjem! Stavite sve suhe sastojke u jednu posudu, znači brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, i stavite bjelanjke u zasebnu posudu za poslije. U drugoj posudi stavite mlijeko, tekući jogurt i žumanjke. S vilicom promiješajte tekuće sastojke dok se ne sjedine. Zatim dodajte tekuće sastojke suhim sastojcima. S mikserom ih pomiješajte dovoljno da su sastojci pomiješani. Za to vrijeme otopite maslac u mikrovalnoj kako bi bilo tekuće. Potom ih dodajte smjesi i opet ih pomiješajte s mikserom. Kada miksate s mikserom, nemojte ih dugo miksati već pripazite da ostane i dalje grudice. Zatim, s mikserom napravite šlag od bjelanjaka koje se ostavili sa strane ranije u receptu. Kada ste postigli željenu teksturu, umiješajte ih lagano u smjesu s kuhačom. Kada je smjesa za američke palačinke gotova, odmah iskoristite smjesu i krenite peći palačinke. Zagrijte tavu, te smanjite vatru na srednju razinu. Poprskajte tavu lagano s uljem kako biste mogli lakše okretati palačinke. Za vađenje smjese iz posude koristite malu šeflju. Za svaku stranu će Vam trebati jedna do dvije minute da se speče. Kada strana poprimi rumeno zlatnu boju, okrenite ju na drugu stranu. Kada je jedna strana gotova, to možete vidjeti po tome kada se počinju na gornjoj strani stvarati mjehurići, i kada mjehurići popucaju to znači da je donja strana gotova. Okrenite ju na drugu stranu, pričekajte jednu minutu i možete onda gotovu palačinku maknuti s tave i uliti na tavu novu šeflju smjese.

Tagovi: