Kako napravit ulje od lavande (prirodno)

Ljepota i zdravlje

Kako napravit ulje od lavande (prirodno)

Kako napravit ulje od lavande, mirisni lijek za ljepotu i opuštanje iz vaše kuhinje

Lako je kupiti gotove proizvode, no sve što vam je potrebno ne mora uvijek biti industrijski proizvedeno, mnoge recepture možete izraditi sami. Zapravo, u zamahu je jedan divan trend; sve što možeš, napravi sam i tako spašava prastara znanja. Neki postupci su toliko jednostavni da je upitno zašto posežemo za industrijskim proizvodima i kada treba i kada ne treba.

Kako napravit ulje od lavande, mirisni lijek za ljepotu i opuštanje iz vaše kuhinje, potrebni su vam samo suhi cvjetovi lavande koje ste možda ubrali na ljetovanju ili u svom vrtu, jedna čista staklenka, neko hladno prešano ulje (kokosovo, sezamovo, bademovo, suncokretovo, maslinovo) i cjedilo s gazom. Natrpajte (natisnite) u staklenku što više suhih cvjetova lavande, prelijte izabranim uljem da cvjetovi budu potopljeni, dobro zatvorite staklenku, protresite je i ostavite na tamnom mjestu oko tri tjedna uz povremeno protresanje. Kako napravit ulje od lavande, na kraju ga samo procijedite i spremno je za korištenje.

Kako napravit ulje od lavande za zaštitu tijela i kože

Treba razlikovati eterično ulje lavande koje zna biti vrlo intenzivnog i oporog mirisa i kućnog lavandinog ulja koje ćete sami pripremiti. Vaše lavandino ulje koje ćete sami napravit će biti puno blažeg, ali i dalje zanimljivog mirisa i možete ga koristiti direktno na koži što se s eteričnim ulje ne preporučuje bez razrjeđivanja. Kako napravit ulje od lavande, kako ga i za što sve možete koristiti, možete ga koristiti u spravljanju prirodne kozmetike, protiv ugriza kukaca, protiv opeklina i za masažu. Pomaže kod borbe s peruti u vlasištu, masažom vratnih mišića i sljepoočnica ovim uljem možete ublažiti glavobolju, možete ga dodati u svoju omiljenu kremu za lice.

Kako napravit ulje od lavande koje pomaže sa par kapi ispod pazuha kod prekomjernog znojenja, a topli oblog od ovog ulja na donjem trbuhu će smanjiti bolne menstrualne grčeve, a možete pripremiti čak i piling od ovog ulja sa morskom solju ili rižinim brašnom. kako napravit ulje od lavande

Kako napravit ulje od lavande za kozmetičke učinke i zacjeljivanje ranica po koži

U regenerativnoj kozmetici lavanda stvarno služi uljepšavanju jer pomaže zacjeljivanju ranica od ugriza insekata, zarastanju svježih ožiljaka od akni i bubuljica na licu ili u vlasištu, a i kod masaže s lavandinim uljem sve sitne ranice po tijelu brže zacjeljuju. Kako napravit ulje od lavande, kozmetički učinci i zacjeljivanje ranica po koži, možete napraviti svoju kozmetičku kremu s ovim uljem ili u svoju omiljenu kremu koju možda već godinama koristite umiješajte dvije žlice ovog ulja, postići ćete jednak učinak.

Ovako spremljeno lavandino ulje je pogodno za sve tipove kože i nitko do sada nije prijavio nikakve alergijske reakcije. Kako napravit ulje od lavande mirisom može izbalansirati vaše emocije, može vas opustiti i blagotvorno djelovati na vašu nesanicu. Umiješajte dvije žlice u svoj tekući sapun i cijeli dan ćete biti obavijeni mirisom lavande, opušteni i dobro raspoloženi. Umjesto da ga utrljavate u vlasište zbog peruti i ranica po glavi, dodajte ga u šampon.

Tagovi: