Kako najjednostavnije napraviti krevet za mačku

Kako najjednostavnije napraviti krevet za mačku

Krevet za mačku savjeti

Mačke se razlikuju od pasa u mnogo čemu i u odnosu na pse su više hedonisti i oportunisti, no jednom kada zadobijete njeno povjerenje one su vezane uz vas cijeli život. Mačke su robovi navika i točne su kao švicarski sat u obavljanju svojih navika. Ako pratite navike svoje mačke primjetit ćete da ona obavlja nuždu ujutro točno u isto vrijeme kada se i budi, voli se maziti s vama navečer u točno određeno vrijeme i ako vi niste spremni za njeno maženje ona će vam to znati i pokazati. Začudit ćete se i zaključiti kako vaša mačka zna na sat, a zapravo ne zna ona se ravna prema svom unutarnjem satu.

Krevet za mačku nemojte postavljati na pod jer u njemu neće sigurno spavati, mačka voli spavati na povišenom i to u vašoj blizini. Vrlo često kada se i vi smirite bilo da sjedite ili ležite mačka će doći ka vama i drijemati vam u krilu samo kako bi dobila svoje maženje. Krevet za mačku ako kupujete pazite da bude dovoljno velik kako bi se ona mogla ispružiti, iako vrlo često mačke spavaju sklupčane kao klupko one se vole ispružiti i spavati i na boku i na leđima.

Krevet za mačke može biti i jastuk ili neka deka koja će biti samo njezina, no ne zaboravite da mačke instiktivno vole mijenjati svoje mjesto za spavanje, te kada jednom napuste to mjesto neće se više vratiti na njega, a iznenadit će vas koliko mačka ima mašte i gdje se sve voli zavući da bi spavala, a najviše u vašem krevetu.

Krevet za mačku u vašoj blizini

Mačka voli blizinu ljudi s kojima živi i jednom kada vas zavoli i da vam svoje povjerenje vjerujte da je to najveća počast koju od mačke možete dobiti. Pas će se brže vezati uz vas, no mački će trebati više vremena jer su po prirodi opreznije. No jednom kada vam se prepusti njena je ljubav bezgranična i vi ste joj centar svijeta.

Krevet za mačku je najbolje postaviti negdje blizu vas, ako ste odlučili da mačka neće stavati u vašoj spavaćoj sobi naučite je od malena da je to prostorija gdje ona ne spava i nemojte je ni preko dana puštati u vašu spavaću sobu. Ako pak dopuštate mački da spava u vašoj spavaćoj sobi krevet za mačku smjestite na povišeno mjesto, no budte sigurni da će barem dio noći provesti s vama u vašem krevetu. Preko dana mačke najviše spavaju jer su noćne životinje, no ako je naviknete da je noć za spavanje a ne igranje i skakanje po kući mačka će prihvatiti taj ritual, baš kako je i naučila kad je vrijeme hranjenja ili gdje obavlja nuždu u mačjem toaletu.

Krevet za mačku prema godišnjem dobu

Kako je vama zimi hladno, ljeti vruće tako je i vašim kućnim ljubimcima. Ako je krevet za mačku opremljem dekom koja grije po ljeti će joj biti vruće u tom krevetu, pa će odbijati spavati u njemu. Nabavite tkaninu koja će je ljeti hladiti jer mački je vruće kao i nama kada su ljetne temperature visoke iako mačka voli da joj je uvijek toplo.

Zimi kada grijemo naše domove ne grijemo na tropske vrućine, pa će mački biti hladno i vrlo često ćete ih naći kako spavaju na stolici pored radijatora ili peći. Mačke vole toplinu, pa je i to još jedan razlog zašto se vole privinuti uz vaše tijelo ili leći vama u krilo, zavući se ispod deke kojom se vi pokrivate. Toplina i sigurnost je ono što mački treba, a vaša blizina joj upravo to pruža.

Krevet za mačku prilagodite godišnjem dobu jer to je njeno utočište nakon što je sita i nakon što ste je mazili, ona će se odmaknuti od vas i odmarati u svom udobnom krevetiću na povišenom mjestu.


Tagovi: