Kako naći povijest pretraživanja

Tech

Kako naći povijest pretraživanja

Kako naći povijest pretraživanja

Kako naći povijest pretraživanja u internet tražilicama postalo je aktualno pitanje u zadnje vrijeme kada se aktualizirala briga o privatnosti korisnika. U zadnjem desetljeću internet je postao nezaobilazno mjesto i izvor informacija, komunikacije i obavljanja raznih poslova. Internet je na donedavno nezamisliv način povezao cijeli svijet, pa je sve lakše doći do mnoštva informacija. Međutim sve što radimo na internetu ostavlja određeni trag i ostaje pohranjeno kao podatak na mjestu gdje ste određenu akciju radili. Dakle sve što radite i pretražujete na internetu ostaje zapisano.

Ovo spremanje svakog koraka koji se napravi na u online svijetu i nije loše kada vam trebaju informacije o tome što ste prije radili i pretraživali. Međutim, problem može nastati kada dijelite informatičku opremu pa bez nekog većeg problema druga osoba može detaljno pregledati vašu aktivnost na internetu i društvenim mrežama. Svi internet pretraživači imaju vrlo sličnu proceduru kako naći povijest pretraživanja i ako se znate služiti internetom neće vam biti problem ni pronaći povijest pretraživanja.

Kako naći povijest pretraživanja u Google Chrome

Google Chrome ima veoma jednostavnu proceduru kako naći povijest pretraživanja. Dva su načina kako pronaći povijest svega što ste pretraživali u nazad nekoliko tjedana, za sve uređaje koji su povezani preko korisničkog računa Google. Povijest pretraživanja u Chrome tražilici možete pronaći tako da u gornjem desnom uglu Google Chrom stranice pronađete ikonicu sa 3 točkice, jedna ispod druge. Kliknete na ikonicu desnim klikom miša a potom će vam se pojaviti padajući izbornik u kojem se na četvrtom mjestu od gore prema dolje nalazi nalazi opcija ” history “. Klikom na opciju ” history” otvorit će vam se novi internet preglednik sa listom svih vaših pretraga na internetu, unutar aplikacije Chrome.

Ako vam je ovo komplicirano kako naći povijest pretraživanja u Google Chrome, ova aplikacija vam nudi i prečac do internet preglednika sa informacijama o vašim pretragama. Pritiskom na tipkovnici kombinacije CTRL+H otvorit će vam se novi internet preglednik gdje će se izlistati povijest pretraživanja. Ako ne želite da vaša povijest pretraživanja bude i dalje vidljiva, imate i opciju brisanja iste, sa svih umreženih uređaja gdje je prijavljen vaš Google korisnički račun.

Kako naći povijest pretraživanja za ostale Internet tražilice

Kako naći povijest pretraživanja za ostale internet tražilice gotovo je identičan kao kod Google Chrome. Za aplikaciju Internet Explorer jednaka potrebno je pritisnuti jednaku kombinaciju CTRL+H, kako bi se otvorio internet preglednik sa podacima o vašim pretragama i to u natrag 3 tjedna. Isto vrijedi i za Firefox internet tražilicu, s tim da će vam prikazati povijest pretraživanja u zadnja 3 mjeseca. Kod Firefox preglednika imate i opciju pretraživanja povijesti. Ako koristite Safari preglednik, na vrhu preglednika nalazi se veza za povijest pretraživanja sa padajućim izbornikom koji će vam prikazati vaša pretraživanja u zadnjih nekoliko dana.

U Opera pregledniku pregledati povijest pretraživanja možete pritiskom kombinacije tipki CTRL+Shift+H. Također, kada otvorite preglednik u adresnu traku možete upisati ključne riječi “opera: history search” i na taj način vidjeti povijest pretraživanja. Postupak kako naći povijest pretraživanja jednostavan je koju god internet tražilicu koristili, a i kod svih ostalih preglednika, društvenih mreža i uređaja povijest pretraživanja možete pronaći, te po potrebi izbrisati u postavkama.

Tagovi: