Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku

Tech

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku: koraci za brisanje pojedinačnih stavki

Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, a mnogi korisnici ju koriste za različite svrhe, uključujući i pretraživanje. No, s vremenom se naša povijest pretraživanja može nakupiti, što može biti neugodno ako netko drugi koristi naš račun ili ako jednostavno želimo zadržati svoju privatnost. Srećom, postoji način za brisanje povijesti pretraživanja na Facebooku, a u ovom članku ćemo objasniti korake koje trebate slijediti kako biste to učinili.

Prvi korak u brisanju pojedinačnih stavki iz povijesti pretraživanja je otvaranje Facebooka i klik na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu ekrana.

Nakon toga, odaberite “Postavke i privatnost” te kliknite na “Aktivnost na Facebooku”. U ovom odjeljku možete pronaći sve aktivnosti koje ste izvršili na Facebooku, uključujući i svoju povijest pretraživanja.

Kako biste obrisali pojedinačne stavke iz svoje povijesti pretraživanja, kliknite na “Povijest pretraživanja” te pronađite stavku koju želite izbrisati. Nakon toga, kliknite na tri točkice s desne strane stavke i odaberite “Izbriši”.

Potvrdite brisanje klikom na “U redu” i stavka će biti uklonjena iz vaše povijesti pretraživanja na Facebooku.

Ako želite brzo i jednostavno obrisati cijelu povijest pretraživanja na Facebooku, to također možete učiniti u odjeljku “Povijest pretraživanja”. Kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana i odaberite “Izbriši pretraživanja”. Potvrdite brisanje klikom na “Izbriši” i cijela vaša povijest pretraživanja bit će uklonjena.

Kako biste spriječili da se buduća pretraživanja spremaju u vašu povijest pretraživanja na Facebooku, također možete to učiniti jednostavnim korakom.

Kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana, odaberite “Postavke i privatnost” te kliknite na “Postavke”. U odjeljku “Pretraživanje” pronađite opciju “Pohrani buduća pretraživanja” te je isključite.

Ukratko, brisanje povijesti pretraživanja na Facebooku može se učiniti na nekoliko načina. Možete obrisati pojedinačne stavke iz svoje povijesti pretraživanja, izbrisati cijelu povijest pretraživanja ili spriječiti da se buduća pretraživanja spremaju u vašu povijest pretraživanja. Slijedeći ove jednostavne korake, možete zadržati svoju privatnost i osigurati da vaše pretraživanje na Facebooku ne ostaje javno dostupno.

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku: brisanje cijele povijesti pretraživanja

Ako ste odlučili obrisati cijelu svoju povijest pretraživanja na Facebooku, postupak je prilično jednostavan i brz. U ovom odlomku objasnit ćemo korake koje trebate slijediti kako biste uklonili sve pretraživanja iz povijesti na Facebooku.

Prvi korak je otvaranje Facebooka i klik na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu ekrana. Nakon toga, odaberite “Postavke i privatnost” te kliknite na “Aktivnost na Facebooku”. U ovom odjeljku pronađite “Povijest pretraživanja” i kliknite na tri točkice s desne strane.

Odaberite “Izbriši pretraživanja” i potvrdite brisanje klikom na “Izbriši”. Nakon toga, svi podaci o vašem pretraživanju bit će izbrisani iz vaše povijesti pretraživanja na Facebooku.

Važno je napomenuti da se brisanje povijesti pretraživanja ne može poništiti, stoga budite sigurni da želite izbrisati sve podatke o pretraživanju prije nego što započnete postupak. Također, nakon što izbrišete svoju povijest pretraživanja, Facebook neće više prikupljati podatke o vašem pretraživanju, osim ako ponovno ne omogućite tu opciju u postavkama.

Brisanje cijele povijesti pretraživanja na Facebooku može biti korisno ako želite zadržati svoju privatnost ili ako jednostavno želite očistiti svoj račun od starih podataka. No, važno je imati na umu da brisanje povijesti pretraživanja neće utjecati na vašu aktivnost na Facebooku, poput objava i komentara koje ste ostavili na drugim profilima ili stranicama.

Ukratko, brisanje cijele povijesti pretraživanja na Facebooku je jednostavan postupak koji se može obaviti u samo nekoliko koraka. Važno je zapamtiti da se brisanje ne može poništiti i da će se nakon toga Facebook prestati prikupljati podatke o vašem pretraživanju, osim ako ponovno ne omogućite tu opciju.

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku: kako spriječiti da se buduća pretraživanja spremaju u povijest

Ako želite spriječiti da se vaša buduća pretraživanja na Facebooku spremaju u povijest pretraživanja, postoji jednostavan način kako to učiniti. U ovom odlomku objasnit ćemo korake koje trebate slijediti kako biste isključili opciju pohrane budućih pretraživanja na Facebooku.

Prvi korak je otvaranje Facebooka i klik na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu ekrana. Nakon toga, odaberite “Postavke i privatnost” te kliknite na “Postavke”. U ovom odjeljku pronađite “Pretraživanje” i kliknite na njega.

U odjeljku “Općenito” pronađite opciju “Pohrani buduća pretraživanja” i isključite ju. Nakon toga, Facebook više neće spremati vaša buduća pretraživanja u povijest pretraživanja.

Važno je napomenuti da ako isključite ovu opciju, nećete moći vidjeti svoju povijest pretraživanja niti brisati pojedinačne stavke iz nje. Stoga, ako želite zadržati mogućnost pregledavanja svoje povijesti pretraživanja, ali ne želite da se buduća pretraživanja spremaju, možete isključiti opciju pohrane budućih pretraživanja samo na određeno vrijeme.

Također, važno je napomenuti da isključivanje opcije pohrane budućih pretraživanja neće utjecati na druge aktivnosti na Facebooku, poput objava i komentara koje ostavljate na drugim profilima ili stranicama.

Ukratko, isključivanje opcije pohrane budućih pretraživanja na Facebooku je jednostavan postupak koji se može obaviti u samo nekoliko koraka. Važno je imati na umu da će se nakon toga vaša povijest pretraživanja sakrivati, ali neće se moći pregledavati niti brisati pojedinačne stavke iz nje.
Tagovi: