Kako mršaviti bez večere

Kako mršaviti bez večere

Da li je moguće mršaviti bez večere?

Vjeruje se da osobe koje žele smršaviti ne bi trebale jesti večeru jer upravo taj zadnji obrok povećava kilažu. Zašto? Kalorije koje unosimo prije spavanja talože se u našem metabolizmu i uzrokuju salo. Da li je moguće mršaviti bez večere? Ovisno koga pitate. Kao i kod svega, fitness stručnjaci i nutricionisti su podijeljeni prema mišljenju. Dijeta koja je bazirana bez večere traži od vas da u prehrambene navike uvedete nove namirnice koje će vam pomoći u izbjegavanju gladi tijekom dana.

Zadnji obrok trebao bi biti oko 16.00 sata i on bi nutritivno trebao sadržavati sve ono što bi vam pomoglo da niste gladni do sljedećeg doručka. Poželjno je da između jutarnjeg i kasnijeg/zadnjeg obroka prođe minimalno 14 sati. Što se događa u ovih 14 sati i kako mršaviti bez večere? Stručnjaci bi navedeno mogli nazvati fastingom ili postom. Naime, u ovome periodu tijelo prirodno crpi rezerve sala kako bi dobilo potrebnu energiju, što znači da dolazi do procesa mršavljenja. Iako možda zvuči veoma jednostavno, za postizanje rezultata potrebno je strpljenje i dosljednost.

Preporučuje li se mršaviti bez večere?

Za pravilno i zdravo mršavljenje potrebno je jesti sva tri glavna obroka, ali isto tako redovito se baviti i fizičkom aktivnošću koja će nam pomoći u sagorijevanju dodatnih kalorija. Preporučuje li se mršaviti bez večere? Često se kaže kako je doručak najvažniji obrok u cijelome danu, no večera isto tako ima svoje značajke. Zadnji obrok u danu ne mora biti zapostavljen ili bojkotiran, već bi trebao sadržavati osnovne stvari koje će nas činiti sitima do jutra. Je li moguće večerati bez debljanja?

Mršaviti bez večere je nekako usvojena metoda mršavljenja, no ona nikako nije zdrava niti održiva. Ako vam je u cilju skinuti dodatne kilograme potrebno je imati balansirane obroke koji će potaknuti rad organizma. Što jesti za večeru ako ste na dijeti i želite smršavjeti? Zadnji obrok u danu trebao bi sadržavati dovoljno proteina i vlakana, što znači da možete biti kreativni u odabiru namirnica. Neka vam večera bude do 4 sata prije odlaska na san i ubrzo ćete primijetiti kako vam metabolizam bolje radi.

Jesti večeru ili mršaviti bez večere?

Poželjno je da izbjegavate teško održive dijete. One ne samo da će dodatno iscrpiti vaš organizam, već će po prestanku praćenja vratiti izgubljene kilograme. Jesti večeru ili mršaviti bez večere? Poželjno je da jedete večeru, no ona bi trebala biti bogata povrćem i proteinima, ali i vlaknima. Namirnice koje sadrže navedeno pružat će vam dulji osjećaj sitosti i dati će vam potrebnu jutarnju energiju. Možete i jesti ugljikohidrate kako bi utažili eventualne želje za slatkim, masnim ili slanim, no imajte određenu porciju.

Jesti večeru ili mršaviti bez večere? Nutricionisti savjetuju kako bi večera trebala sadržavati od 450 do 550 kalorija kako bi se postiglo mršavljenje. Zadnji tanjur u danu trebao bi se sastojati od 20 do 25 % proteina, 45 do 55 % ugljikohidrata, 30 do 35 % masti i barem 8 grama vlakana i manje šećera. Što jesti za večeru? Probajte s varivom ili juhom, burritom ili tortiljama, tjesteninom, pečenim povrćem, salatom, jajima, shakeom. Za dodatne savjete najbolje je obratiti se nutricionistu.


Tagovi: