Kako locirati mobitel

Tech

Kako locirati mobitel

Kako locirati mobitel? Donosimo pregled metoda za pronalazak izgubljenog mobitela!

Mobiteli, premda su toliko skupi i neophodni za svakodnevni život, ipak su i dalje stvari koje se najčešće gube. Najveći gubitnici mobitela su srednjoškolska djeca, no istraživanja pokazuju kako ni stariji nisu ništa dalje od tih statistika. Mobitel gubimo konstantno – ispada nam iz džepova, ostavljamo ga u torbama, ostavljamo ga na javnim mjestima i jednostavno nikada nije dovoljno pažnje uloženo oko čuvanja vlastitog mobitela. Kako locirati mobitel koji je izgubljen? Što napraviti u situacijama kad izgubimo mobitel i ne znamo gdje je? Svoj mobitel možete lako locirati putem aplikacije proizvođača mobitela. Kako locirati mobitel koji je izgubljen? Većina jakih telekomunikacijskih imena razvilo je svoje posebne aplikacije koje mogu locirati Vaš mobitel na karti. Za lociranje mobitela ovom metodom potrebno je imati račun u toj aplikaciji. U ovom članku objasnit ćemo kako locirati svoj mobitel putem takvih aplikacija, ali i putem Google računa koji također ima svoju verziju ove metode.

Kako locirati mobitel putem aplikacija?

Aplikacije raznih mobilnih proizvođača koriste od reda istu metodu za pronalazak izgubljenog telefona. Da bi ovo proradilo potrebno je: imati račun na takvoj aplikaciji, izgubljeni mobitel treba imati pristup mreži i mora imati postavljenje postavke GPS-a na “visokoj preciznosti”. Kako locirati mobitel u tom slučaju? Prvo, uđite u odabranu aplikaciju, tamo pronađite opciju traženja lokacije mobitela putem aplikacije. Zatim će Vas se tražiti log-in podatci Vašeg računa na mobitelu – upišite ih i slijedite daljnje korake. Nakon toga aplikacija treba otvoriti kartu s lokacijom Vašeg mobitela. Lokacija će biti vrlo precizna što znači da nećete tražiti svoj mobitel u krugu od 100 metara već u krugu od 1-5 metara maksimalno (radi opcije “visoke preciznosti”). Kako locirati mobitel često trebamo napraviti dok nam on nije spojen na net, tada ovakve metode neće djelovati. Postoji i Google račun metoda koja funkcionira po istom principu: mobitel spojen na Wi-Fi i opcija “visoke preciznosti” mora biti uključena.

Kako locirati mobitel bez upaljenog mobitela i aplikacija?

Kada nam nestane mobitel i uvjerimo se da je uz to i ugašen, tada nastupaju malo teži problemi. Činjenica jest da ne postoje aplikacije koje kroz ugašen mobitel i mobitel nespojen na Wi-Fi mogu locirati Vaš mobitel. Kako locirati mobitel u tim situacijama? Jedino što je tada na Vašoj strani je činjenica da se danas i ukradeni mobiteli teško mogu obiti. Osoba koja ukrade Vaš mobitel pri prvom paljenju tog mobitela dolazi u rizik da pronađete svoj uređaj putem gorenavedenih aplikacija. Onaj tko krade mobitele mora prolaziti posebne korake da odmah ukloni sve s Vašeg mobitela kako Vi ne biste mogli saznati gdje je. Kako locirati mobitel koji je ukraden? Ukoliko Vam je mobitel ukraden, teško da ćete uspjeti išta napraviti, no svejedno trebate opetovano pokušavati pronaći mobitel putem aplikacija jer prije ili kasnije će Vaš ukradeni mobitel ponovo biti uključen. Što ćete napraviti kad pronađete mobitel koji je ukraden, tu nemamo puno savjeta!

Tagovi: