Kako kupiti auto na leasing

Kako kupiti auto na leasing

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako kupiti auto na leasing i kako se odvija takva kupnja

Način kupnje automobila nikad nije lako izabrati, no način kako kupiti auto na leasing vam može omogućiti laku i brzu kupnju automobila. Gotovo poput klasičnog zajma za automobil, osim što je kupnja preko leasinga rješenje koje je jeftinije i ne posjedujete vozilo legalno, čak i ako je dokument o registraciji vozila na vaše ime!

Korištenjem kupnje auta na leasing stječete isključivo korištenje vozila u razdoblju predviđenom ugovorom. Općenito je potrebno uplatiti sigurnosni polog koji ne smije prelaziti 15% vrijednosti vozila (bez obveze). Nakon toga, što se tiče zajma za automobil, svoju kupnju auta na leasing plaćate u mjesečnim ratama, u načelu izravnim zaduženjem (trajni nalog) u razdoblju od 24 do 60 mjeseci. Često se preporučuje na razdoblje od 36 mjeseci.

To je jedan način kako kupiti auto na leasing. Svaka mjesečna uplata uključuje vrijednost automobila, njegovu amortizaciju i eventualno paket održavanja (s kalendarom) kako bi se osigurala njegova ispravnost. Uobičajeno je kod leasinga da postoje neka ograničenja koja se trebaju poštivati, u protivnom se nepoštivanje tih ograničenja mogu financijski kazniti. Najvažnije je ograničenje prekoračenje očekivane kilometraže.

Kako kupiti auto na leasing i kako voditi otplatu auta

Leasing s mogućnošću kupnje praksa je najma automobila na razdoblje od 2 do 5 godina, s mogućnošću kupnje vozila na kraju ugovora. Na kraju ugovora o najmu na 24 do 60 mjeseci s opcijom kupnje, bit će vam dostupna dva rješenja. Birate prema svojim potrebama, ali i željama kako kupiti auto na leasing i koju opciju po isteku leasinga ćete odabrati.

Prva opcija je da ispunjavate obavezu isplate preostalog dospjelog iznosa, odnosno da platite preostalu vrijednost i postajete konačni vlasnik vozila kojeg vozite. To je moguće, osobito ako ste redovito otplaćivali rate leasinga i pod uvjetom da su ispunjeni svi uvjeti ugovora. Obratite pozornost na stanje ispravnosti vašeg rabljenog automobila i njegovu tržišnu vrijednost ovisno o starosti i prijeđenoj kilometraži. Leasing kuća vam može ponuditi dobru ponudu za otkup vozila i time postajete vlasnik vozila.

Druga opcija je da možete nastaviti s novim ugovorom i novim vozilom. Takav način vam omogućuje redovitu promjenu vozila, čime ćete izbjeći troškove održavanja rabljenog vozila.

Imajte na umu da je bolje da se odlučite za dugoročni najam ili pronađite način kako kupiti auto na leasing (te kako to ostvarivati iznova) ako shvatite da nećete kupiti vozilo na kraju ugovora.

Kako kupiti auto na leasing i zašto odabrati takvu kupnju

Kupnja na leasing sada privlači sve više ljudi željnih pronalaska alternative u obliku drugih financijskih rješenja za kupnju automobila. Budući da kod najma s mogućnošću kupnje nema potrebe za dizanjem dugoročnog zajma: potrošač plaća svaki mjesec ili kvartal određeni iznos leasing kući i na taj način ostvaruje financiranje svog vozila, to je način kako kupiti auto na leasing. Zauzvrat kupac dobiva novi automobil zaštićen jamstvom proizvođača tijekom cijelog razdoblja najma.

Najamnine su obavezna stavka kada razmišljate ili razgovarate o tome kako kupiti auto na leasing. Iznosi najamnine variraju ovisno o razdoblju najma, modelu i unaprijed definiranoj kilometraži. To je važan element koji treba uzeti u obzir kada ne želite dugoročno kupiti vozilo.

Ugovor o najmu mora navesti preostalu vrijednost automobila po isteku roka obveze otplata leasinga ukoliko se ipak odlučite na varijantu otkupa auta po isteku ugovora.

Kao što je održavanje iznajmljenog automobila odgovornost iznajmljivača, tako je i zaštita ugovora o osiguranju automobila također njegova obveza. Neke kompanije koje omogućuju kupnju automobila na leasing, nude ovu zaštitu izravno u ugovor o najmu, ali to nije uvijek slučaj. Stoga je na najmoprimcu da se pobrine da je njegovo vozilo pravilno osigurano kad sjedne za upravljač, kako bi se spriječile posljedice mogućih dodatnih troškova u slučaju nezgoda ili kvarova auta.

Tagovi:

Više članaka

Kako izračunati povrat poreza

Kako izračunati povrat poreza

Povrat poreza je stvar koja nas sve veseli, gotovo kao da nam je poklonjen iznos vraćenog novca. Međutim, povrat poreza je povrat preplaćenih novčanih sredstava od strane pojedinca ili tvrtke. Kao što

Minimalna invalidska mirovina iznos

Minimalna invalidska mirovina iznos

Minimalna invalidska mirovina iznos u Hrvatskoj se računa na veoma kompleksan način. Za sami izračun vaše buduće mirovine najbolje je koristiti opciju za informativni izračun na stranicama Hrvatskog z

Koliko se gubi odlaskom u prijevremenu mirovinu

Koliko se gubi odlaskom u prijevremenu mirovinu

Mirovinski sustav podložan je raznim promjenama i izmjenama u zakonu. Iznos najniže mirovine, uvjeti za odlazak u mirovinu, koliko se gubi odlaskom u prijevremenu mirovinu i sva ostala pravila i uvjet