Kako kuhati tjesteninu u mikrovalnoj pećnici

Kako kuhati tjesteninu u mikrovalnoj pećnici

Da li se tjestenina može pripremiti u mikrovalnoj pećnici?

Mikrovalne pećnice su neizostavan dodatak u mnogim kuhinjama. Iako je njihova prvenstvena zadaća zagrijati ili podgrijati, one također mogu poslužiti i za pripremu raznih jela. I dok ste možda mislili kako u mikrovalnoj ožete pripremiti samo topli napitak, kašu ili slične stvari, potrebno je naglasiti kako postoje kuharice koje imaju recepte povezane isključivo s pripremom u mikrovalnoj. Što se najčešće priprema u mikrovalnoj? Tjestenina je svakako najjednostavnije i najraznovrsnije jelo koje se može pripremiti uz pomoć mikrovalne.

U mikrovalnoj možemo pripremiti i polu gotova jela od tjestenine, do može se pripremiti i obična/sirova tjestenina kojoj je potrebna termička obrada. Zašto bi trebali skuhati tjesteninu u mikrovalnoj? Kada kuhamo na običnoj vatri (plin ili struja), tada ulijemo duplo vode po tjestenini koju kuhamo. Čekamo da voda zakipi, miješamo, cijedimo i po želji ispiremo/poslužujemo. Prema raznim pakiranjima i oblicima ona se može kuhati od 7 do 12 minuta. Navedena pravila ne važe i za pripremu u mikrovalnoj.

Kako se kuha tjestenina u mikrovalnoj pećnici?

Proces kuhanja tjestenine u mikrovalnoj može se razlikovati, ovisno o tome da li kuhate suhu tjesteninu ili svježe pripremljenu. Kako se kuha tjestenina u mikrovalnoj pećnici? Recept za kuhanje suhe tjestenine je: U odabranu posudu koja je kompatibilna s mikrovalnom pećnicom ulijte 1.7 l vruće vode. Posudu stavite u mikrovalnu i namjestite punu snagu i rad od dvije minute. Sada u posudu dodajte sol, ulje i 225 do 300 g tjestenine i kuhajte na punoj snazi ukupno 5 minuta.

Nakon što tjesteninu izvadite poklopite ju s poklopcem i ostavite da odstoji 5 minuta. Recept za kuhanje svježe tjestenine je: U odabranu posudu koja je kompatibilna s mikrovalnom pećnicom stavite iste omjere kao i za suhu tjesteninu. Postupak kuhanja je isti, samo što se svježa tjestenina kuha jednu minutu na punoj snazi i ona se odmara do dvije minute bez poklopca. Kada su se tjestenine odmorile, potrebno je napraviti proces cijeđenja i u nju po želji dodati malo maslaca za bolji okus.

Može li se tjestenina iz mikrovalne usporediti s kuhanom na štednjaku?

Gastro stručnjaci bi možda primijetili određene razlike, no tjestenina iz mikrovalne ili sa štednjaka ne razlikuje se u okusu, već samo u načinu pripreme. Zašto ljudi pripremaju tjesteninu u mikrovalnoj? Ovaj način je svakako brži, osobito ako planirate poslužiti uz kakav kupovni umak koji se samo umiješa u kuhanu tjesteninu. Da li se ovako kuhana tjestenina može podgrijati? Ovisno o tretiranju nakon kuhanja. Mnogi će tjesteninu nakon kuhanja procijedit i isprati, dok će drugi samo procijediti.

Što je ispravno? Preporučuje se da se ona samo procijedi kako bi sadržala svoje okuse. Na ne ispravnu tjesteninu također možete dodati i maslac koji će se upiti, što će smanjiti mogućnost lijepljenja tjestenine i omogućit će lakše zgrijavanje. Neovisno o načinu pripreme i posluživanju, tjestenine se većinom mogu podgrijavati i jesti i dan nakon. Njeno podgrijavanje također se može raditi ili mikrovalnoj ili na teflonskoj tavi, bez ili s dodatkom umaka i ostalih priloga.


Tagovi: