Kako koristiti teamviewer

Kako koristiti teamviewer

Kako koristiti teamviewer i za što služi

TeamViewer je poseban računalni program koji će omogućiti udaljeni pristup, spajanje na drugo računalo. Kako koristiti TeamViewer? Da bi se spojili na neko računalo koje je udaljeno, potrebno je instalirati navedeni program na oba računala. Važno je voditi računa o tome da su na oba računala instalirane iste ili slične inačice navedenog programa kako bi on radio. Program je dostupan i u besplatnoj i komercijalnoj verziji. Većina korisnika koristi besplatne verzije jer su one dovoljne za rješavanje određenih problema.

Ako se profesionalno bavite softverskim podrškama na udaljenim računalima, tada je najbolje koristiti licencirane verzije koje donose dodatne mogućnosti koje nisu dostupne u besplatnim varijantama. Kako koristiti TeamViewer? Njegovo korištenje je sasvim jednostavno i ne zahtijeva posebno računalno znanje. Prije instalacije možete pročitati jednostavne upute koje se mogu pronaći na stranici s koje skidate i instalirate program na računala. Program možete instalirati i deinstalirati kada god želite. Često se koristi za dovršavanje poslova na daljinu, za pokazivanje određenih stavki, za rješavanje problema.

Kako koristiti teamviewer i kako ga instalirati

Korištenje TeamViewera je jednostavno. Nakon odrađene instalacije potrebno je pokrenuti program, te je isto potrebno napraviti i na računalu na koje se želite spojiti. Na vašem računalu potrebno je odabrati "Connect to partner", dok će korisnik na drugom računalu zaprimiti podatke "Your ID, Password". Potrebno je kliknuti na "Allow Remote Control". Kako koristiti TeamViewer? Nakon što ste prikupili tražene podatke, potrebno je pod rubrikom "Control Remote Computer" unijeti Partner ID i zatim klik na "Connect to partner".

Program će još tražiti Password. Nakon što ste unijeli Password dobivate otvoreni pristup na računalo na koje ste se spojili. Kako koristiti TeamViewer? Nakon što ste se spojili na određeno računalo, automatski vam je dostupan sav sadržaj na njemu. Program se najčešće koristi za dovršavanje određenih poslova, za instalaciju određenih programa i slično. Često se koristi u bilo kojem sektoru poslovanja koje obuhvaća više računala. Da li je navedeni program siguran? Korištenje programa je sigurno, podaci s drugog računala vidljivi su jedino osobi koja je trenutno spojena na njemu.

Kako koristiti teamviewer i kako se odlogirati

Nakon što ste završili sa svojim poslom, dovoljno je samo isključiti program i prekinuti konekciju s udaljenim računalom. Kako koristiti TeamViewer? Nakon isključenja s drugog računala, potrebno je prekinuti korištenje i na osobnom računalu. Svako ponovno pokretanje programa tražit će gore navedene podatke koje je potrebno unijeti kako bi se napravila ponovna konekcija. Gdje preuzeti TeamViewer? Dovoljno je na internet tražilicu upisati "Free TeamViewer download". Ulaskom u stranicu za skidanje i instaliranje ponudit će vam se besplatna verzija programa, verzija za kompanije ili možete zatražiti 14 dana besplatnog korištenja business verzije.

Kako koristiti TeamViewer? Sve informacije o programu dostupne su na službenoj stranici TeamViewera, ovo uključuje skidanje programa, instalaciju, korištenje i log off. Da li vam je potreban računalni stručnjak za instaliranje? Ne. Program je maksimalno pojednostavljen i mogu ga koristiti svi, bez obzira na svoje računalno znanje. Važno je jedino da redovito prekinete konekciju kada ste gotovi s poslom na drugom uređaju.


Tagovi: