Kako izvući vlagu iz fara

Tech

Kako izvući vlagu iz fara

Kako izvući vlagu iz fara i kako ona nastaje?

Prije nego saznate kako izvući vlagu iz fara, važno je da znate kako ona uopće nastaje. Kondenzacija je prirodna pojava koja nastaje kada se vodena para kondenzira u tekućinu. Što se tiče prednjih svjetala vašeg automobila, fenomen se događa kada je vanjski zrak hladniji od zraka unutar rasvjetnog bloka. Toplina žarulja povezana s hladnoćom može stvoriti savršeno okruženje za kondenzaciju, što rezultira stvaranjem kapljica unutar vaših prednjih svjetala. Iako je određena kondenzacija normalna, prekomjerna količina vode može ukazivati na pukotinu na faru ili problem s gumenom brtvom fara.

Ova zarobljena vlaga može ugroziti vašu vidljivost na cesti tijekom noćne vožnje. U ovom tekstu će se raspraviti o svim metodama koje se odnose na to kako izvući vlagu iz fara. Nisu sve gore navedene stvari razlog za veliku zabrinutost. No, ako i kada vaše prednje svjetlo izgleda kao mali akvarij, vrlo je vjerojatno da će vam trebati zamjenski sklop prednjeg svjetla.

Kako izvući vlagu iz fara?

Proces kako izvući vlagu iz fara ovisiti će o ozbiljnosti problema i temeljnom uzroku. Možda ćete trebati pustiti da se vlaga sama osuši. Ponekad će vlaga nestati sama od sebe kada se farovi upale, a toplina će uzrokovati njezino isparavanje. Ostavljanje automobila na suncu također može dati iste rezultate. Vlagu možete ukloniti i sušilom za kosu. Skinite sklop prednjeg svjetla, rastavite ga bez lomljenja brtve prednjeg svjetla i osušite dijelove pojedinačno sušilom za kosu.

Preporučena temperatura kako bi se izbjeglo oštećenje električnih instalacija i okretanje gumenih komponenti bila bi oko 80 stupnjeva. Ako vam ovo ne pomogne, pokušajte koristiti komprimirani zrak. Možda biste trebali provjeriti je li otvor prednjeg svjetla blokiran, jer to također može uzrokovati blagu kondenzaciju. Ako je tako, pokušajte otpuhati ostatke komprimiranim zrakom. Pazite da na silu ne unesete krhotine u kućište. Ako ništa drugo ne uspije i vlaga se stalno vraća, možda ćete morati zamijeniti sklop prednjeg svjetla. Sada kada znate neke od načina kako izvući vlagu iz fara, u nastavku teksta pročitajte kako zamijeniti far.

Kako izvući vlagu iz fara i kako skinuti far?

U prethodnim odlomcima saznali ste kako nastaje vlaga u farovima i kako izvući vlagu iz fara. U ovom odlomku ćete naučiti kako skinuti far sa svog automobila. Prvo što trebate napraviti je odspojiti bateriju. Prije rastavljanja prednjeg svjetla svakako odspojite bateriju kako biste izbjegli nesreću. Nakon toga uklonite prednji branik. Postupak skidanja prednjeg svjetla ovisi o vozilu. Na nekim automobilima uklanjanje plastičnog poklopca farova nije dovoljno. Nakon toga uklonite optički blok. Kada se vide vijci koji pričvršćuju optički blok, odvrnite ih.

Skinite plastični poklopac s optičke jedinice. Da biste uklonili prednje svjetlo, povucite ga prema sebi, pazeći na električne žice. Bijela utičnica normalno odgovara pozicijskom svjetlu, dok je crna utičnica kratkog svjetla. Da biste odspojili ove dvije utičnice, ponekad morate povući jezičak ili izvući odvijač. Kada je sve isključeno, konačno možete skinuti far. Prilikom ponovnog postavljanja prednjeg svjetla, ne zaboravite namjestiti optiku i ponovno postaviti branik. Za dodatne načine kako izvući vlagu iz fara možete pitati svog automehaničara.

Tagovi: