Kako izraditi adventski vjenčić

Kako izraditi adventski vjenčić

Evo kako brzo i jeftino napraviti adventski vjenčić kod kuće

Adventski vjenčić je jedan od nezaobilaznih simbola Božića. Iako ih možemo kupiti gotovo u svakom dućanu ili cvjećarni, posebna je čar kada ga izradimo sami. Vjenčić se sastoji od 4 svijeće, vijenca i raznih ukrasa po želji. Vjenčić mora biti funkcionalan, što znači da morate moći paliti svijeće. Kako izraditi adventski vjenčić kod kuće? Za početak, potrebno je dobro razmisliti koje materijale želite uzeti za izradu adventskog vijenca. Možete odabrati klasičan stil i kombinirati crvene svijeće sa zelenim vijencem ili grančicama, ili možete naginjati više modernom i slobodnom stilu i koristiti šarene svijeće na različitim postoljima.

Iako su okrugli vjenčići najpopularniji, oni također mogu biti ravnog ili nepravilnog oblika. Ponekad kada pogledamo božićne vijence koji su na prodaju pomislimo si kako nema šanse da to možemo napraviti doma, ali istina je da nam samo treba malo vremena i mašte. Grančice, bobice, češeri, lišće - sve ovo možemo besplatno pokupiti u obližnjoj šumi ili parku. Nadodajte na navedeno postolje za lučice i imate home made vjenčić koji će krasiti vaš stol ili vrata.

Jednostavni i maštovit adventski vjenčić

Neovisno o tome da li želite napraviti adventski vjenčić za stol ili vrata, inspiraciju potražite u sljedećim primjerima: Rustikalni vijenac - Ovaj vijenac sam po sebi ne treba vijenac, već samo okrugli komad drveta koji podsjeća na obris vijenca. Zelene grančice će ovdje predstavljati zeleno lišće. Ova verzija vijenca spaja klasično zelenu crvenu kombinaciju s drvom. Na okrugli komad drveta (ili dasku) nalijepite svijeće (u krug, neravno, ravno) i oko njih nalijepite zelene grančice bora, češere, umjetne crvene bobice. Upečatljiv adventski vjenčić - Ovaj vjenčić se sastoji od prirodnih i umjetnih materijala.

Oko ukrasne tacne možemo uz pomoć žice omotati biljke ili granje. Na granje je poželjno nalijepiti sušene bobice, suho cvijeće, voće popit limuna ili naranči. Ovaj vijenac možemo objesiti na ulazna vrata ili u sredinu staviti svijeće i staviti ga na stolić. Skandinavski vjenčić - Ako ste više od minimalizma i jednostavnosti, tada je najbolje da se odlučite na izradu navedenog vjenčića. Potreban je metalni okvir za vijenac koji već sadrži utore za svijeće. Metalni okvir se ukrašava uz pomoć lišća čempresa i njegovih manjih češerića, mahovinom. Poželjne su duge bijele ili krem bijele svijeće.

Kako održavati adventski vjenčić?

I dok umjetni adventski vjenčić ne zahtijeva pretjerano održavanje, isto ne vrijedi za žive ili prirodne vjenčiće. Umjetni vjenčići mogu trajati godinama i često ne zahtijevaju posebno održavanje. Potrebno je samo promijeniti svjećice i eventualno prebrisati nečistoću. Prirodni adventski vjenčić najčešće traje samo jedan advent. On će (ovisno o materijalu izrade) zahtijevati malo veću brigu. Ukoliko se radi vjenčić od živog bilja, tada je potrebna svakodnevna briga kako bi se mogla zapaliti i zadnja svijeća.

Koji adventski vijenac odabrati? Ovo ovisi o vašim željama. Ako ne želite svake godine bacati novac na novi vijenac, tada je poželjno da kupite umjetan vijenac koji možete spremiti s božićnim ukrasima. Ako uživate u drugačijem ukrašavanju svake godine i ako volite raditi s rukama, tada su prirodni vijenci savršen izbor. Neovisno o tome što volite i preferirate, adventski vijenac je nezaobilazan ukras za Božić. On nam služi kao odbrojavanje za najljepše doba u godini, ali i za ukras.


Tagovi: