Kako izračunati podznak

Astro

Kako izračunati podznak

Kako izračunati podznak, definicija podznaka u astrologiji

U astrologiji je i dalje najpopularniji horoskop, ili još uvijek takozvani sunčev znak. Svatko od nas pri trenutku rođenja je rođen pod određenim znakom koji nam daje neke osnovne karakterne osobine i sklonosti. Druga stvar koja je bitna za našu natalnu kartu je svakako naš podznak ili ascendent, kao i naš mjesečev znak. Podznak je vrlo značajan jer on predstavlja naš karakter i našu ličnost, određuje naš temperament i zapravo zaokružuje cjelokupnu priču o nama samima, priča o tome kakvi smo zapravo, kako se ponašamo, kako reagiramo i koje sposobnosti imamo. Podznak utječe na naš stav i način kako se postavljamo prema drugima. Možemo slobodno reći kako je naš podznak ulazna vrata koja nam pomažu razumjeti našu natalnu kartu. Upravo u natalnoj karti je podznak u prvoj kući što predstavlja simbol naše osobnosti. Da bi znali kako izračunati podznak moramo prvo znati što je on i što predstavlja. Ascendent se tako često smatra maskom koju nosimo kada susrećemo druge ljude i zapravo je naša prirodna obrana, nosimo ju kada se susrećemo s problemima i kada trebamo imati reakcije. Ako vas horoskop privlači, sigurno ste se pitali kako izračunati podznak.

Kako izračunati podznak, podznak u horoskopu

Postoji način na koji sami možete izračunati svoj podznak, no za to vam je neophodno da pored svog datuma rođenja znate i vrijeme kao i mjesto rođenja. Zašto je ovo važno? Vrijeme rođenja je bitno jer osobe koje su primjerice rođene u zoru vjerojatno imaju isti znak kao i podznak. Naša zemlja se okreće i za 24 sata ona promjeni 12 horoskopskih znakova, što je svaka 2 h po jedan, što znači da sukladno vremenu rođenja možemo odrediti podznak. Kada znate navedene podatke i spojite ih s datumom rođenja možete točno dobiti odgovor na pitanje kako izračunati podznak i dobiti odgovore na pitanja vezano za vašu osobnost. Na internetu tako možete pronaći table koje navode svaki horoskopski znak i vrijeme rođenja koji vam pokazuju podznak. Kako izračunati podznak pomoću interneta? Naravno ako želite što jednostavniji pristup, tada je dovoljno da samo utipkate u internet „Kako izračunati svoj podznak“ i otvorit će vam se brojne astrološke stranice koje nude ovaj alat. Brza i instant računanja putem ovakvih stranica nisu točne, jedini točni rezultat dobivate ako izračunate svoju cijelu natalnu kartu. Što je natalna karta? Po definiciji najjednostavnije rečeno, natalna karta predstavlja raspored planeta na nebu u trenutku kada ste se rodili.

Kako izračunati podznak, važnost podznaka

Sada kada znate kako izračunati podznak, važno je još malo pozabaviti se tematikom zašto je podznak toliko važan. Podznak govori kako smo naveli već o našoj ličnosti, karakteru, temperamentu, zdravlju, i našim sposobnostima u određenim situacijama. Prva kuća, njen početak koji nazivamo ascendent tako pokazuje naše prirodne sklonosti i tendenciju, našu individualnost kao i način na koji se izražavamo. Podznak je ono kako nas drugi vide, a također ima i veze s tim kako želimo da nas drugi vide. Ono predstavlja naše tijelo, zdravlje. Utječe na naš pristup životu, pogled na svijet, naš izgled i pojavu kao i početak svih naših pothvata. Mnogi zapravo vjeruju kako je podznak ono što otkriva svrhu naše duše. Danas na internetu, osobito astrološkim stranicama možete tako pronaći svaki horoskopski znak i njegov podznak i što on donosi i kako se opisuje. Neki vjeruju da naš podznak se krene više naglašavati u našim 30 im godinama života, stručnjaci u ovom polju smatraju kako nas i dalje naš primarni znak vodi kroz život dok podznak samo naglašuje određene naše karakteristike. Za više informacija o tome kako izračunati podznak, o vašem horoskopu i natalnoj karti najbolje je obratiti se astro stručnjacima koji će vam u detalje objasniti sve što trebate znati o sebi.

Tagovi: