Kako izbjeći naknade i kamate za nedozvoljeni minus

Kako izbjeći naknade i kamate za nedozvoljeni minus

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:07
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je dozvoljeni minus

U današnjim uvjetima u svijetu, uz konstantni rast cijena proizvoda, usluga i energenata, mnogima od nas je potreban dodatni novac kako bismo mogli i dalje normalno živjeti i plaćati na vrijeme sve troškove života, te ujedno imati novca za dodatne stvari kao tipa za godišnji odmor, poklone za naše voljene i da sebi priuštimo neke stvari. Jedno od načina kako se naši ljudi snalaze u današnjoj klimi je da koriste dozvoljeni minus na svojem tekućem računu. Dozvoljeni minus nam omogućava da lako dođemo do dodatnog novca kada nam je to najpotrebnije. No, mnogi od nas znamo ponekad i prijeći taj dozvoljeni limit, i onda se nađemo u situaciji koji se naziva nedozvoljeni limit. Kada prijeđete taj limit, vi ulazite u crvenu zonu, i onda kada trebate vratiti taj novac, morate ćete ujedno platiti određene kamate i naknade zbog prijelaska tog limita. Kako to funkcionira i na koji način izbjeći te kamate i naknade saznajte u nastavku članka.

Kako se može ostvariti dozvoljeni minus

Dozvoljeni minus se može ostvariti na temelju nekoliko čimbenika. Uglavnom se dozvoljeni minus na tekućem računu dobiva na temelju vaše plaće. Ukoliko ste zaposleni, bez obzira jeste li zaposleni na određeno ili neodređeno vrijeme, možete ostvariti pravo na ovaj limit. Uglavnom iznos dozvoljenog minusa ide do iznosa vaše plaće, te s vremenom taj limit može porasti do jednog određenog iznosa. Naprimjer, vaša plaća iznosi oko 600 eura, te će vam na prvu toliko iznositi i vaš dozvoljeni limit, te ova brojka može s vremenom narasti za pola vaše plaće, te tako doći do iznosa od 1000 eura. Također, do dozvoljenog minusa mogu doći i studenti kao i umirovljenici. Kod umirovljenika iznos limita uglavnom iznosi slično kao i njihova mirovina, dok limit kod studenta uglavnom bude do 150 eura, ovisno kako kod koje banke, no uglavnom se vrti oko istog iznosa. Ukoliko niste u radnom odnosu, ne studirate i niste u mirovini, onda ne možete doći do dozvoljenog minusa.

Kako izbjeći kamate i naknadu za prekoračeni minus

Dozvoljeni minus jako nam dobro dođe kada nam je potreban novac, ili nemamo dovoljno novca na žiro računu, ili ste potrošili sav novac na tekućem računu, kreditnu karticu ne želite dirati ili ste i nju već opteretili, te vam treba dodatna lova da riješite neki hitni novac. No, veoma je lako i taj iznos potrošiti, a još lakše je prijeći dozvoljeni minus i naći se potom u crvenoj zoni. U toj zoni se zaista ne želite naći, jer kada dođe vrijeme da pokrijete taj iznos minusa, morati ćete uz to platiti i dodatne kamate i naknade zbog prijelaska limita minusa. U situaciji gdje vam je potreban novac zbog rješavanja nekih starih dugova, plaćanja servisa automobila ili uplate godišnjeg odmora, bolje su vam izbor nenamjenski krediti nego da nepotrebno ulazite u crvenu zonu i kako kaznu morate platiti naknade i kamate. Nenamjenski krediti su puno bolji izbor, jer tu nema skrivenih naknada, dolaze po povoljnim uvjetima te ujedno možete i v eći iznos ugovoriti na kratki period otplate.
Tagovi: