Kako istaknuti oči šminkom

Kako istaknuti oči šminkom

Kako istaknuti oči šminkom za dnevni, a kako za večernji izgled

Moderna žena želi dobro izgledati u svakoj prilici, u šetnji gradom, na poslu, u svečanim prigodama, pred kamerama, a u večernjim izlascima posebno. Kako istaknuti oči šminkom za dnevni, a kako za večernji izgled, bez pretjerivanja treba naglasiti da svaka prigoda traži drugačiji stil šminkanja. Dnevna šminka vam treba dati svjež i što prirodniji izgled, pa birate svjetlije nijanse sjenila za oči, olovku za donji kapak možete birati i prema boji očiju, a maskaru uskladite sa bojom svojih obrva.

Svečane prigode, svadbe, partiji, snimanja pred kamerama ili večernji izlazak traže jaču šminku, izraženije i odvažnije tonove, natruhe zlatne i srebrne, tamnu olovku i maskaru. Kako istaknuti oči šminkom, naravno to ovisi i o obliku, veličini i boji vaših očiju, boji vašeg tena, boji kose i obliku frizure. Važno je izabrati prave boje, ali i pravi način šminkanja, naročito ako su vam oči sitne i stvarno ih treba naglasiti, jer kod sitnih očiju prvo treba naglasiti obrve.

Kako istaknuti oči šminkom razlike u isticanju malih i krupnih očiju

Na mnogim mjestima ćete naići na savjete profesionalnih vizažista, a onda se dugo gledati u ogledalu i pitati se kako da ih primijenite. Kako istaknuti oči šminkom razlike u isticanju malih i krupnih očiju, iscrtavanjem obrva iznad sitnijih očiju i dodavanjem svjetlijih sjenila povećavate prostor oko oka i vizualno povećavate oko. Oko sitnog oka pažljivo prekrijte i posvijetlite podočnjake za dodatno povećanje prostora oko oka i njegovo isticanje. Tamnim sjenilom iznad sredine oka i svjetlijim kutovima oko očiju ističete oko.

Trepavice uokviruju oko i prirodno ih ističu, ako izaberete kvalitetnu maskaru i pažljivo je nanesete, a olovkom izvučete crtu iznad gornjeg kapka, vaše oko će izgledati spektakularno. Kako istaknuti oči šminkom, smeđe, bademaste i oči boje lješnjaka je možda najlakše šminkati, a odgovaraju im sve nijanse zemlje od nježne bež do braon i zlatnih tonova. Sitnije oči posvijetlite iscrtavanjem ruba kapaka svjetlijom olovkom, krupnije oči slobodno na isti način iscrtajte, ali tamnijom olovkom.

Kako istaknuti oči šminkom, poigrajte se bojama i konturama

Način šminkanja donekle ima veze i sa vladajućim trendovima, ali ako ne želite robovati aktualnim trendovima, možda odvažno stvorite neki novi, svoj stil. Kako istaknuti oči šminkom, poigrajte se bojama i konturama, oči su najizražajniji dio lica i ako ima šminkanjem napravite fantastičan okvir, ne možete ne biti zapaženi. Pravila za smeđe, crne, zelene i plave oči postoje, no, šminkanje treba biti usklađeno i s odjećom koju ćete nositi, frizurom i prigodom za koju se šminkate.

Kako istaknuti oči šminkom, hrabrije slažite svoje kombinacije, budite sam svoj slikar koji ne kopira nikoga, nego stvara svoj, jedinstven stil. Budite neobični, ali usklađeni i izgledajte uvijek novo. Obrva, kapak, unutarnji rub kapka, podočnjaci, posvijetljeni kutovi očiju, maskara koja zgušnjava prethodno uvijene trepavice, izbor boja i kontura, sve to stvara na kraju kompletan dojam. Odvažno upotrebljavajte kontrastne boje one vaše oko najbolje ističu. Isprobavajte, vježbajte različite stilove šminkanja, ako se svidite sebi, svidjet ćete se i drugima.


Tagovi: