Kako isprintati sliku

Kako isprintati sliku

Znate kako isprintati sliku na računalu?

U današnje vrijeme, pametni mobiteli su nam uvijek pri ruci što nam omogućuje da u svakom trenutku možemo uslikati neki trenutak i ovjekovječiti ga. Fotografija imamo više nego što su svi naši preci imali zajedno, a među tisućama fotografija sigurno ima i onih koje bi htjeli imati ne samo u digitalnom nego i u fizičkom obliku. Bilo da je to bio izlet u prirodu gdje se svijetlo s kutom kamere savršeno uskladilo i imate predivnu sliku pejzaža, ili pak neka fotografija s vašeg rođendana gdje na okupu imate mnoge drage ljude. Da bi imali sliku u fizičkom obliku, potrebno ju je isprintati. Stoga se vjerojatno pitate kako isprintati sliku? Moderna tehnologija sa sobom nosi i moderna rješenja. Iako ih ima mnogo, spomenut ćemo najjednostavniji način kako isprintati sliku uz pomoć vašeg računala. Dakle, najprije prenesite sliku s mobitel ana računalo. Zatim otvorite sliku, te pritisnite gumb ctrl + P. Otvorit će vam se izbornik za printanje. Zatim selektirajte da slika bude u boji i printanje može početi!

Kako isprintati sliku ako nemate računalo ili printer?

U prethodnom poglavlju smo opisali kako isprintati sliku uz pomoć vašeg osobnog računala. Naravno, to podrazumjevate da imate osnovne tehničke uvjete zadovoljene, a to su: računalo i printer. Isto tako, ako želite da vam slika bude kvalitetna, printer će također morati biti kvalitetan. Međutim, gotovo sigurno je za pretpostaviti da doma vjerojatno nemate profesionalni printer koji koriste fotografi pri izradi slike. Takvi strojevi su jednostavno preskupi. Bilo da je tomu slučaj, pa želite imati profesionalnu i kvalitetno izrađenu sliku, ili pak uopće nemate printer ili računalo pa gledate kako isprintati sliku, postoje mnogobrojna rješenja za vas. U nastavku ćemo spomenuti dva, jednu skuplju i jednu jeftiniju varijantu. Skuplja varijanta je otići u profesionalni foto studio i naručiti izradu slike. Tada će vaša slika biti na onom tvrđem sjajnom papiru i tako će biti zaštićenija i duže će trajati. Međutim, gotovo jednaku kvalitetu možete dobiti tako da odete u neki od velikih super marketa koji imaju stroj za izradu slika. U stroj uploadate vašu fotografiju, stisnete gumb za print i imate ju u svega par minuta! Zatim na blagajni platite mali iznos novca i slika je vaša!

Kako isprintati sliku bez obruba?

Jedan od učestalih problema kod printanja slika je obrub. Naime, ljudi često ne znaju kako isprintati sliku a da bude protegnuta preko cijelog A4 papira, bez da se vidi ikakav obrub. Kako isprintati sliku bez obruba ako imate svoj printer? U nastavku ćemo vas probati rješiti te neugodne pojave prilikom printanja. Nakon ovog teksta nadamo se da ćete zauvijek znati kako imati slike bez obruba. Najprije pristupite postavkama pisača. Zatim stisnite na karticu "Main" i odaberite best photo u kategoriji Quality photo. Zatim, odaberite mogućnost postavke "Type". Nakon toga dolazimo do ključnog koraka, morate odabrati opciju "borderless" ako želite imati sliku bez obruba. Isto tako, selektirajte u kartici page layout opciju Auto Expand. Spremite spomenute postavke i testirajte postavke na način da isprintate jednu fotografiju. Ono što bi se tada trebalo dogoditi jest da vam iz vašeg pisača izađe vaša omiljena slika koja se proteže do samog ruba papira i izgleda ljepše nego ijedna prije!


Tagovi: