Kako isprintati izvadak iz sudskog registra

Zanimljivosti

Kako isprintati izvadak iz sudskog registra

Kako isprintati izvadak iz sudskog registra online putem

Državne službe i usluge polako ali sigurno prelaze u moderno digitalno doba. Kada je u pitanju službena dokumentacija koja vam treba iz bilo kojeg razloga, papirnate verzije su i dalje nužne na većini mjesta no ono što se u posljednjih nekoliko godina krenulo mijenjati je način na koji možete doći do potrebnih dokumenata. Naime, država je omogućila da se sve veći broj službenih dokumenata može dobiti online putem.

To znači da za dobivanje određenih potvrda više ne morate gubiti vrijeme sa čekanjem u redu na nekom šalteru gdje ćete predati zahtjev za izdavanjem te opet čekati previše vremena da se isti ispuni i odobri. Jedna od opcija koje su vam danas omogućene je kako isprintati izvadak iz sudskog registra. Do službenog izvatka je moguće doći online putem, a u ovom tekstu ćemo vam objasniti točno kako izgleda cijeli postupak kako isprintati izvadak iz sudskog registra koji zatim možete koristiti kao službeni dokument.

Kako isprintati izvadak iz sudskog registra i što vam je potrebno

Mogućnost izdavanja ovakvog izvatka poprilično je nova usluga jer je postala dostupna tek 2020. godine. Prije nego se omogućilo dobivanje izvatka preko interneta, bili ste primorani posjetiti javnog bilježnika ili trgovački sud kako bi došli do dokumenta koji vam je potreban. Cijeli postupak je bio dugotrajan, nepotrebno kompleksan i skup no srećom, danas su stvari drugačije, a kako isprintati izvadak iz sudskog registra možete obaviti u potpunosti preko interneta iz vlastitog doma. Kako bi iskoristili ovakvu uslugu, za početak trebate imati aktivnu email adresu te mogućnost online plaćanja budući da ova usluga nije besplatna.

Ako su ta dva preduvjeta ispunjena, sve što trebate napraviti ako vas zanima kako isprintati izvadak iz sudskog registra je posjetiti stranicu sudskog registra na sudreg. pravosudje. hr. Kada ste došli do stranice, preko ponuđene tražilice možete pronaći registriranu firmu. Za pretraživanje vam se nudi opcija upisivanja OIB-a, MBS-a ili naziva registrirane firme koje vas zanima. Nakon upisa relevantnih podataka samo kliknite na pretraži.

Kako isprintati izvadak iz sudskog registra postupak

Kada ste pretražili sudski registar sa unesenim podacima dobit ćete popis registriranih firmi koje odgovaraju kriterijima koje ste naveli. Pronađite onu koje vas zanima i kliknite na njen MBS broj koji se nalazi s lijeve strane. Na ovaj način dobit ćete pregled svih osnovnih podataka za firmu koja vas zanima. Ako želite znati kako isprintati izvadak iz sudskog registra za trenutno gledanu firmu, kliknite na aktivni izvadak. Ovo vas dovodi do neslužbenog primjerka izvatka koji možete odmah skinuti ako kliknete na preuzmi izvadak.

Ako bi pak htjeli službeni ovlaštenu verziju, kliknite na nastavi plaćanje jer za nju plaćate pristojbu od 5 HRK po stranici. Upišite svoje kontakt podatke i kliknite na prihvati. Nakon što ste unijeli sve podatke, klik na plati vodi vas na corvus pay, online servis za plaćanje. Nakon uspješnog plaćanja dobivate na svoj email poveznicu koja sadrži željeni izvadak. Kada imate službeni izvadak, kako isprintati izvadak iz sudskog registra može se odraditi na bilo kojem printeru.

Tagovi: