Kako ispraviti prste na nogama

Ljepota i zdravlje

Kako ispraviti prste na nogama

Kako nastaju deformacije i kako ispraviti prste na nogama

Svi deformiteti na nožnim prstima se vide dok bosi stojite na podu svoje kupaonice ili dok se bosi prikradate spavaćoj sobi u zagrljaj voljene osobe, a ljeto i vrućina vas stavljaju na prave muke, jer su vaši deformirani prsti svima izloženi. Kako nastaju deformacije i kako ispraviti prste na nogama, ima mnogo načina, vježbi, krema, silikonskih umetaka, flastera, a u teškim slučajevima trebate kirurga koji u ekstremnim slučajevima može izvesti i amputaciju prsta kojem nema spasa.

Najveći krivac ze deformacije nožnih prstiju je neudobna obuća, loše držanje i hodanje, a česte su i povrede, iščašenja i kriva zarastanja. Bez obzira na uzrok, osobi koja već ima deformacije je najvažnije pitanje kako ispraviti prste na nogama. Naravno da ćete se posavjetovati sa ortopedom, ali ako želite izbjeći kirurški skalpel, učinit ćete sve što može pomoći ispravljanju nastalih deformacija bez operacije. Za početak nagradite svoje izmučene nožne prstiće novim, udobnim i lijepim cipelama.

Ortopedski ulošci, kreme i druga pomoćna sredstva u postupcima kako ispraviti prste na nogama

Na sreću, većina deformacija se i može i treba i mora ispraviti. Ortopedski ulošci, kreme i druga pomoćna sredstva u postupcima kako ispraviti prste na nogama, malih silikonskih umetaka, razdvojnika, štitnika i podložaka za sve prste ima i u online ponudi i lako ih je nabaviti i koristiti jer su anatomski oblikovani. Oprezno sa žuljevima i kurjim očima na deformiranim prstima, jer ako ih porežete pri uklanjanju, možete zaraditi infekciju koja može donijeti dodatne komplikacije na one već postojeće.

Ako već imate infekciju preporučuju se nesteroidne protuupalne kreme, prirodni biljni balzami, a antibiotske masti samo kod upornih infekcija. Kod sljepljivanja prstiju i podvijanja i priljubljivanja uz donji dio stopala pomažu i flasteri dok ne nabavite silikonska ortopedska pomagala. Ako se deformacije progresivno povećavaju i pogoršavaju, posjetite ortopeda i kirurga i razmotrite druge načine kako ispraviti prste na nogama. Operacija je svakako zadnja opcija, ali dobar program vježbi za prste i stopalo može također pomoći.

Kako ispraviti prste na nogama ako su postali skvrčeni ili čekićasti

Povrede donjeg i gornjeg dijela stopala uz prste znaju prouzročiti velike i neobične deformacije prstiju koje u pravilu treba operativno rješavati. Kako ispraviti prste na nogama ako su postali skvrčeni ili čekićasti, kada se deformacije pogoršavaju i počnu ograničavati kretanje i nošenje normalne obuće, tada se morate odlučiti za operacija. Većina ovih kirurških zahvata ima dobru prognozu, nema imobilizacije i oporavak je relativno brz, a poboljšanje veliko.

Amputaciju jednog ili više prstiju trebalo bi izbjeći po svaku cijenu, jer bez prsta je pacijentu još gore, nema oslonca, narušena je statika i nastaju nove tegobe. Nakon operacije se nosi prilagođena obuća za postoperativni oporavak. Tročetvrtinska cipela prebacuje opterećenje u hodu na petu i tako omogućuje ubrzani oporavak operiranih prstiju. Kako ispraviti prste na nogama, nakon operacije je potrebno najmanje tri tjedna poštede prednjeg dijela stopala i operiranih prstiju da bi oporavak bio potpun i da konačno možete opet stati na svoja stopala.

Tagovi: