Kako instalirati windows

Kako instalirati windows

Kako instalirati windows, prvo preuzmite aplikaciju i alate za instaliranje

Nadogradnja starijih windows sustava je moguća, ali za to vam trebaju alati kojima ćete to napraviti, a morate provjeriti i kompatibilnost novog sustava sa vašim računalom. Spremite podatke i sadržaje(zasvakislučaj) koje ćete vratiti nakon instalacije. windows je Microsoftov proizvod i Microsoft Download Windows vam je potreban tijekom instalacije. Kako instalirati windows, prvo preuzmite aplikaciju i alate za instaliranje, nakon preuzimanja pokrenite instaliranje, naravno, morate prihvatiti uvjete korištenja tih alata da bi mogli napraviti instalaciju. Instalacija možda neće teći glatko, možda se pojave popis programa koji blokiraju instalaciju ili hardver koji ju ne prihvaća. Kako instalirati windows, ako se pojavi problem potražite savjet i rješenje na Microsoftovim stranicama ili na nekom od foruma gje korisnici pomažu jedni drugima korisnim informacijama i sugestijama. Neka vas ne zbunjuje što se vaše računalo tijekom instalacije i nekoliko puta ponovo pokreće, tako povlači sve potrebne podatke, ako imate legalne windowse neće vas tražiti ključ i uspješno možete završiti instaliranje.

Kako instalirati windows, što je bolje, instalacijski CD

Ako ste kupili gotov operativni sustav windows, dobili ste sve potrebno za instalaciju na CD-u. Umetnite CD, provjerite postavke za pokretanje uređaja (BIOS) i pokrenite instaliranje. Kada vas sustav zatraži ključ upišite ga, dobili ste ga uz kupljeni proizvod. Kako instalirati windows, što je bolje, instalacijski CD, odaberite particiju, optimalno na 100 GB, pustite da se instalacijaodvija svojim tempom, to traje i mogli bi se načekati do završetka, restarta i novog početka rada vašeg računala. Nakon prvog restarta slijedi konfiguracija samog računala, svih drivera i postavki. Kako instalirati windows, mogućnost ekspresnih postavki koristite samo ako morate, ako vam se baš žuri, uostalom postavke uvijek možete prilagoditi. Izaberite opcije koje zbilja trebate, a sve ostale opcije onemogućite. Izaberite korisničko ime i ulaznu lozinku i tako zaštitite svoj operativni sustav. Izaberite jednostavno i kratko korisničko ime napisano malim slovima bez ikakvih dodataka. Ako ste sve dobro napravili, Microsoft će vam zaželjeti dobrodošlicu, a vi veselo možete krenuti u svoj virtualni život.

Kako instalirati windows, što je bolje, instalacijski USB

Korisnici tvrde da je instalacija windowsa preko USB-a nešto najjednostavnije na svijetu. Uostalom, ako nemate instalacijski CD, jedina druga opcija vam i jest instalacijski USB. Nije to loše, USB je malen, prenosiv, odgovara svakom računalu i baš je praktičan. Kako instalirati windows, što je bolje, instalacijski USB, starija računala nemaju uvijek prostor za CD, ali priključak za USB imaju sva računala. USB je poput minijaturnog natrpanog kofera u koji stane jako puno stvari. I još nešto, jednako važno, instalacija windowsa preko USB-a teče puno brže i jednostavnije od one preko instalacijskog CD-a. Kako instalirati windows, prvo vam treba USB od najmanje 8 GB na koji ćete preuzeti windowse. Vodite računa o da uređaj podržava po mogućnosti BIOS i UEFI, da bi vaš hardver savršeno radio, oslanjajući na staro i da bi mogao, ali i da vam omogući dijagnostiku i popravke. Prije same instalacije formatirajte USB, Microsoft Download Windows nudi alate, preuzmite ih i instalrajte windows sustav.


Tagovi: