Kako instalirati skype

Tech

Kako instalirati skype

Kako instalirati Skype? Vodič u par koraka!

Današnje vrijeme sve više od nas traži beskontaktnu socijalizaciju. Programi koji omogućuju video i audio pozive zato su sve popularniji. Jedan od njih je svakako Skype – stari pionir ovakvih aplikacija koji i danas ima svoju bogatu publiku. Ovaj program je sasvim besplatan i možete ga skinuti s interneta kada god to poželite. Ovdje ćemo Vam odgovoriti na pitanje “Kako instalirati Skype? ” i korak po korak Vas voditi kroz taj proces tako da ništa ne zeznete. Prije nego krenemo, trebate znati da Vam za Skype treba funkcionalna videokamera da biste mogli pričati uživo s drugima.

Ukoliko instalirate Skype na laptopu ili mobitelu, kameru već vjerojatno imate ugrađenu, no kada su u pitanju stolna računala, uglavnom će kamera biti dodatna oprema. Kako instalirati Skype vodič smo podijelili u dva dijela: kako ga instalirati na mobitelu te kako ga instalirati na računalu. U samo par minuta imat ćete ovaj program na svojem komadu tehnologije.

Kako instalirati Skype na mobitelu?

Kada su u pitanju mobiteli, odnosno pametni telefoni, instalacija Skypea je gotova u manje od jedne minute. Prvi korak je otvoriti svoje Store i potražiti Skype. Ukoliko koristite Android, otvorite Play Store. Apple korisnici otvaraju svoju inačicu ovog programa. Unutra postoji tražilica u koju trebate upisati ime aplikacije koju želite instalirati na svome mobitelu.

Kako mi instaliramo Skype, upišite Skype. Kada vidite prepoznatljiv plavi Skype logo, kliknite instaliraj gumb ispod njega i pričekajte da se program skine i instalira na Vašem telefonu. Svaka aplikacija koju skinete možda se neće prikazati na Vašem glavnom zaslonu, no pojavit će se u popisima programa odnosno aplikacija. Stisnite ga i postavite ga na Home Screen. Kako instalirati Skype na mobitelu zaista nije komplicirano, ostaje Vam još samo kreirati svoj račun na Skypeu, a to radite unutar Skype aplikacije. Kako instalirati Skype odnosno napraviti svoj račun je vrlo intuitivno i samo kreirajte račun putem svog Google računa.

Kako instalirati Skype na računalu?

Na računalima ne postoji Store preko kojega skidate Skype već otvarate svoju internet tražilicu i tamo upisujete ime programa kojeg želite skinuti. Skype je uvijek dostupan besplatno stoga otvorite Google Chrome / Mozzilu Firefox / Operu ili neki četvrti program koji koristite za tražilicu i krenite. Kako instalirati Skype na računalu? Kliknite prvi rezultat koji će Vas odvesti na službenu stranicu Skypea i pronađite gumb instaliraj. Potom spremite skinuti sadržaj na svoje računalo (ovaj dio procesa je gotov u dva klika). Zatim to otvorite i započnite instalaciju.

Kada se Skype instalira, a to bi trebalo biti gotovo za manje od jedne minute, bit ćete pitani želite li Skype ikonicu na zaslonu ekrana. Pritisnite da želite kako biste uvijek mogli brzo otvoriti Skype. Ukoliko nemate račun i ovdje ćete morati pri prvom otvaranju programa kreirati svoj račun. To također možete preko svog Google računa, ili čak preko svog Facebook računa. Kako instalirati Skype? U par minuta imat ćete ga i na mobitelu i na računalu!

Tagovi: