Kako igrati pasijans – Kartaška igra za jednog igrača

Kako igrati pasijans - Kartaška igra za jednog igrača

Što je pasijans?

Pasijans je kartaška igra koja pruža izuzetno ugodno iskustvo igre za pojedinca. Bez obzira jeste li iskusni igrač karata ili tek početnik, ova igra pruža priliku za opuštanje i razmišljanje dok se bavite postavljanjem karata i rješavanjem zagonetki. Ova igra, koja se tradicionalno igra samostalno, ima bogatu povijest i duboke korijene, a danas se igra širom svijeta putem različitih platformi, uključujući računalne igre, mobilne aplikacije i fizičke karte. Bez obzira jeste li zaljubljenik u klasičnu varijantu pasijansa s jednostavnim rasporedom karata ili preferirate varijante koje izazivaju razmišljanje, ovdje možete saznati korisne savjete i smjernice kako uživati u ovoj kartaškoj igri. Saznati ćete kako pravilno postaviti temelje, premještati i pravilno postaviti sljedeće karte i, naravno, kako doći do pobjedničkog završetka igre pasijansa. U ovom članku ćemo Vam donijeti više informacija o ovoj kartaškoj igri, te ćemo otkriti kako se igra pasijans, bez obzira igrate li s fizičkim špilom karata ili preko računala.

Kako se igra klasični pasijans?

Pasijans je kartaška igra koja se igra samostalno, a cilj je složiti sve karte u određenim redoslijedom ili prema određenim pravilima. Za pasijans se koristi se standardni špil od 52 karte. Karte se dobro promiješaju, a zatim se postavi sedam stupaca karata licem prema dolje, pri čemu se u svaki sljedeći stupac dodaje jedna karta više. Na vrh svakog stupca postavlja se jedna karta licem prema gore. Cilj je složiti sve karte u četiri fondacije (po jedna fondacija za svaki znak: tref, karo, herc, pik) poredane od asa do kralja. Pomičete karte po stupcima i gradite sekvence od kralja do asa u silaznom redoslijedu i mijenjate boje (crna, crvena). Karte možete premještati između stupaca kako biste otkrili skrivene karte ispod. Ako na vrhu stupca nema karte, možete tamo postaviti bilo koju kartu ili sekvencu karata. Kada oslobodite kartu, možete je premjestiti na drugi stupac ili na fondaciju. Ako zaglavite i ne možete napraviti nikakve poteze, možete zatražiti ponovno miješanje karata, ali ovo obično ima utjecaj na vaš rezultat. Igra se završava kada sve karte budu smještene u fondacije u pravilnom redoslijedu. Bodovi se dodjeljuju ovisno o brzini završetka igre, broju poteza i drugim faktorima.

Kako se igra online pasijans?

Igranje pasijansa online prilično je jednostavno, a postoji nekoliko platformi i web stranica koje pružaju mogućnost igranja ove popularne kartaške igre. Prvo, odaberite platformu ili web stranicu na kojoj želite igrati. Postoje brojne opcije, uključujući online igre na web stranicama, mobilnim aplikacijama ili integriranim igrama u operativnim sustavima. Posjetite web stranicu ili aplikaciju na kojoj želite igrati pasijans. Na većini platformi, pasijans će biti dostupan kao jedna od standardnih kartaških igara. Na mnogim online platformama možete odabrati različite varijacije pasijansa. Igra će automatski postaviti špil karata na zadan način, a vaš je zadatak složiti ih u fondacije ili završiti igru prema pravilima odabrane varijante. S mišem možete pomicati karte. Premještajte karte između stupaca, gradite sekvence i pokušajte složiti karte u fondacije. Igra će se završiti kada uspješno složite sve karte prema pravilima odabrane varijante. Kod nekih platformi možete pratiti svoje bodove i rezultate te možete igrati više partija i sudjelovati u natjecanjima.


Tagovi: