Kako dobiti smeđu boju

Zanimljivosti

Kako dobiti smeđu boju

Eksperimentirajtee uz osnovna pravila kako dobiti smeđu boju

Naravno da postoji više načina za dobivanje smeđe boje, a sve ovisi o tome koje boje su vam pri ruci i koju nijansu smeđe želite dobiti. Eksperimentirajte uz osnovna pravila kako dobiti smeđu boju, postoje najmanje tri standardna načina, poigrajte se i isprobajte sva tri. Prvi način je miješanje zelene i crvene, u drugom načinu pomiješajte žutu, plavu i crvenu, u trećem načinu pomiješajte narančastu (oker) sa plavom ili sivom bojom, utvrdite kakvu nijansu smeđe ste dobili ovim kombinacijama.

Dakle odgovor na pitanje kako dobiti smeđu boju je zelena i crvena, u nedostatku zelene u drugom načinu ste dodali žutu i plavu koja daje zelenu i samo dodali crvenu, u trećem načinu možda nemate narančastu, zamijenite je žutom i crvenom koje daju narančastu, ako dodajete plavu i crvenu, ublažite je sivom, ako želite svjetlije smeđe tonove nijansirajte dobivenu boju laganim dodavanjem bijele, naravno, uvijek možete kupiti gotove boje, ali miješanje boja je tako zabavno.

Kako dobiti smeđu boju kose u frizerskom salonu i doma

Naravno osim boja za likovnu umjetnost, eksterijere, interijere, modu i dizajn, miješanje boja svakodnevno viđamo u frizerskim salonima. Nekada su se nosile vlasulje, a danas je bojanje kose i friziranje postalo imperativ. Kako dobiti smeđu boju kose u frizerskom salonu i doma, malena sugestija, ako ne poznajete pigmente svoje kose, ne eksperimentirajte doma, jer bi i uz majstorsko miješanje boja mogli dobiti posve suprotan, crvenkasti odsjaj upravo zbog prejakih pigmenata na vašoj glavi i kosi.

Povjerite se svom frizeru u ruke i bez obzira da li želite tamno braon, prirodno smeđu, lješnjak smeđu, medno zlatnosmeđu, tamnosmeđu, kestenjasto smeđu, pepeljasto smeđu ili svijetlo smeđu, vaš frizer će znati koje boje treba pomiješati da dobijete upravo ono što tražite. Pravi majstor zna i koja boja vam odgovara prema boji tena i kako dobiti smeđu boju kose koju želite i koja će istaknuti vaše lice i oči baš zbog kontrasta s vašim blijedim tenom.

Kako dobiti smeđu boju za make up, šminkanje i nijansiranje

Industrija za ljepotu proizvodi veliku paletu različitih smeđih sjenila za kapke, može se naći i smeđa maskara, olovka, čaki i paleta smeđih ruževa za usne. Kako dobiti smeđu boju za make up, šminkanje i nijansiranje, većina nijansi u šminkanju se daju kombinirati i vizažisti to stalno rade da istaknu oči, lice, kosu. Smeđi tonovi odgovaraju zelenim i plavim očima, ali i svjetlo smeđim očima, no bolje se sljubljuju s nešto tamnijom kožom, što nikako ne znači da ih ne mogu svi koristiti.

Žene su praktične, obično kupuju paletu boja u jednoj kutiji i kada se boja koju najčešće koriste istroši, ne kukaju za njom, nego smišljaju kako dobiti smeđu boju za make up iz preostalih boja u kutijici i to po principu zelena plus crvena, ili žuta plus plava plus crvena ili narančasta plus plava ili siva, mogućnosti kombinacije su velike ovisno o tome koliko boja je u vašoj kutijici za šminkanje.

Tagovi: