Kako dobiti posao

Kako dobiti posao

Kako dobiti posao istražite svog poslodavca

Ako ste u međuvremenu radili na više različitih poslova, prije traženja novog posla ažurirajte svoj životopis (CV) i napišite uz njega dobro motivacijsko pismo, pokažite volju, zainteresiranost i posvećenost poslu, a priložite i preporuke ranijih poslodavaca ako ih imate. Kako dobiti posao istražite svog poslodavca koji vas je pozvao na intervju za posao. Što više informacija imate na razgovoru ćete djelovati samopouzdanije i zainteresiranije, a i impresionirat ćete potencijalnog poslodavca, recite da ste o njima čuli od drugih ljudi.

Neka vas ne pokoleba veliki broj prijava, prezentirajte sebe, svoja znanja i sposobnosti na razgovoru na najbolji način. Kako dobiti posao ako ih niste u stanju uvjeriti da ste spremni i dalje učiti, da brzo učite i da ste prilagodljivi. Na svaki novi eliminacijski krug razgovora idite sa istim samopouzdanjem, nemojte se opustiti. Obucite se pristojno i izgledajte pristojno i pazite na govor tijela, zgrčene šake odaju nervozu, a nemarna odjeća nije preporuka za zapošljavanje.

Kako dobiti posao uz prilagođeni životopis

Ma kakvo obrazovanje imali imajte na umu da će rad u realnom sektoru biti drugačiji od svega naučenog. Uvijek korigirajte svoj životopis prema potrebama posla za koji ste aplicirali, naročito ako mislite da je vaše obrazovanje manjkavo ili nedostatno. Kako dobiti posao uz prilagođeni životopis, nije to tako teško, ako ste tijekom vremena bez posla preko Burze rada završili neke tečajeve ili specijalizacije koje subvencionira država Hrvatska, dodajte u svoj životopis nove specifikacije i certifikate.

Ako ste dok ste bili bez posla završili i neke tečajeve u svom privatnom aranžmanu koje ste sami izabrali i platili, dodajte i to u svoj životopis. Kako dobiti posao se često svodi na to da impresionirate novog poslodavca, a ako iz vašeg životopisa vidi da radite na sebi i svom obrazovanju i da ste i dalje spremni učiti, možda vam baš to osigura posao. To je vaše zalaganje i trud i poslodavac će to sigurno vrlo pozitivno ocijeniti.

Kako dobiti posao za koji niste educirani

Mnogi ljudi su nesretni kada ne nađu posao u svojoj struci i sukladno svom obrazovanju, no, ako vam treba posao i plaća možda vas potraga odvede u nepoznate vode. Vaša diploma vas ne određuje, nabrojite u svom životopisu i sve druge vještine, znanja i sposobnosti koje imate. Kako dobiti posao za koji niste educirani, pokažite volju za učenjem i visok stupanj prilagođavanja. Budite otvoreni za sve opcije, za nova učenja i postupno i strpljivo napredovanje.

Kako dobiti posao, pitajte poslodavca na razgovoru za posao otvoreno što od vas očekuje, zatim recite čime vladate a za što ćete trebati malo vremena za stjecanje rutine. Nemojte biti ukočeni na intervjuu za posao, vodite pristojan, ali ležeran razgovor, bez nervoze, elokvencija može prekriti i najteži oblik nelagode. Svakako naglasite da ste se spremni dokazivati rezultatima rada i da očekujete prelazak na poslove vašeg obrazovnog stupnja, ako tvrtka raspiše natječaj za takav posao, poslodavci vole ambiciozne uposlenike.


Tagovi: