Kako depilirati noge

Ljepota i zdravlje

Kako depilirati noge

Uklanjanje ljudskih dlaka je trend, kako depilirati noge

Stari ljudi kažu da nijednoj ptici njezino perje ne smeta, ali ljudima su njihove dlake ka relikt neke pradavne prošlosti, kad su imale svoju zaštitnu funkciju, najedanput počele smetati, pa ih svi uklanjaju. Prvo su ih proglasili estetskom smetnjom urbanih žena, ali u novije vrijeme ih uklanjaju i muškarci, ostavljaju samo bradu i brkove kao znak muževnosti. Uklanjanje ljudskih dlaka je trend, kako depilirati noge, pitanje kako to obaviti doma u vlastitoj kupaonici i komociji je najvažnije.

Kako depilirati noge brijanjem je najčešće, jer je brijanje najlakše izvesti, a jedini mu je nedostatak što se mora često ponavljati. Postupak je jednostavan, morate imati svoju britvicu, sapun ili pjenu za brijanje jer je nehigijenski rabiti tuđi pribor za brijanje, a možete pokupiti i neku zarazu. Pjena za brijanje je možda bolja i prikladnija, britvica mora biti oštra, povlačite je uvijek u smjeru rasta dlake, obrijane i isprane noge namažite hranjivom kremom.

Kako depilirati noge i kakva je razlika između depilacije i epilacije

Ako ne želite koristiti vosak ili kreme za depilaciju, ali vam ide na živce što se morate prečesto brijati, odlučit ćete se za epilaciju. Kako depilirati noge i kakva je razlika između depilacije i epilacije, razlike u postupku skoro da i nema, samo epilator za razliku od obične britvice koja reže dlake na površini kože, na malo agresivniji način čupa dlačice iz korijena, pa su razmaci između dva brijanja kod epilacije nešto veći, ali ako se bojite urastanja dlačica i upala, ostanite kod brijanja.

Vrući vosak i trakice za depiliranje su također epilacijski postupci nisu ni ugodni ni bezbolni. Kako depilirati noge voskom ili vrućim trakicama svi već znaju i spremni su pretrpjeti malo bolne neugode za besprijekorno glatku kožu, ali je važno zapamtiti da je njega nogu prije i poslije depilacije jednako važna kao i sama depilacija. Vrući vosak možda nije preporučljiv za tanku i preosjetljivu kožu ili bi takve osobe možda trebale depilaciju raditi u kozmetičkom salonu.

Kako depilirati noge depilacijskim kremama

Svi koji su preosjetljivi na bol će se odlučiti za neku od depilacijskih krema koje se bezbolno mogu koristiti i za uklanjanje dlačica na osjetljivim mjestima kao što su pazuh, bikini zona ili iznad gornje usne. Kako depilirati noge depilacijskim kremama, primjena kreme na nogama se često kombinira sa depilacijskim trakicama, no ako prvi put koristite depilacijsku kremu, provjerite da niste alergični na kemijske supstance u njoj i nemojte kupiti najjeftiniju samo zbog uštede, iako cijena ne garantira kvalitetu.

Ako ste pak na ljetnoj žegi izgorjeli, najbolje je primijeniti brijanje s aloe verom u gelu. Kako depilirati noge s gelom aloe vere postoji točan redoslijed, dobro operite noge mlakom vodom, posušite ih ručnikom, namažite debeli sloj gela, zatim ih obrijte na uobičajeni način, nakon toga ih isperite opet mlakom vodom, osušite i ponovo nanesite sloj gela aloe vera koji ugodno rashladiti vašu vruću opečenu kožu, ali je i nahraniti, jednostavno, zar ne.

Tagovi: