Kako bolje misliti

Zanimljivosti

Kako bolje misliti

Kako bolje misliti, utjecaj današnjeg svijeta na naše misli

Današnji moderni svijet većinu nas ostavlja nekad s upitnikom nad glavom. Često smo bombardirani sa svih strana o nepotrebnim i potrebnim informacijama koje su nekad jednostavno previše za nas. Mnogi od nas tako nesvjesno i pod normalno razmišljamo o stvarima koje ili nisu bitne za nas ili koje ne možemo promijeniti. Danas je većina ljudi sklona pretjerivanju u razmišljanju i pretjerivanju u analiziranju. Ako imate problema s razmišljanjem sigurno ste se barem jednom upitali kako bolje misliti, kako kvalitetnije i produktivnije misliti? Prvo je važno riješiti se loše navike gdje mislimo o svemu i svačemu, i fokusirati se na one misli koje donose neku određenu korist nama. U nastavku teksta vam donosimo načine koji vam mogu pomoći kako bolje misliti i kako preokrenuti misli u vašu korist. Naši umovi su nerijetko kaotično mjesto, zato je bitno s vremena na vrijeme „očistiti glavu“ i fokusirati se na stvari koje možemo promijeniti u našem životu.

Kako bolje misliti, praktični savjeti koji vam mogu pomoći da prestanete razmišljati

Svi mi razmišljamo i to je sastavni dio našeg života, no ponekad ta razmišljanja odu u krajnost. Kada reći stop sami sebi i opustiti misli? Upravo onda kada se uhvatite u situaciji da analizirate svaku sitnicu. Pretjerano razmišljanje ne dovodi do rješenja bilo kakvog problema, kako bolje misliti i prestati opsesivno razmišljati o svemu? Donosimo vam 6 načina koji vam mogu pomoći staviti svoje misli u red. Prvi korak je da postanete svjesni da ste zapeli u vlastitoj glavi i da je svijet van nje sasvim drugačiji. Kada postanete svjesni da je u pitanju problem, tada se možete usredotočiti na rješavanje problema. Sve kreće od toga da si postavite izazov, koji je treći korak. Odredite si vrijeme u danu koje je rezervirano za razmišljanje, primjerice od 17-18. 00 h i van tog vremena se koncentrirajte na nešto drugo, tipa hobi. Upoznajte vještine razmišljanja, postavite si u glavi da je prošlost iza vas i da je to gotovo vrijeme, dok je budućnost neizvjesna i jedino s čim se želite zamarati je sadašnjost. Zadnji korak je bavljenje aktivnošću, tj. kada primijetite da vas krenu obuzimati misli tada krenite raditi nešto gdje morate biti fokusirani kako bi skrenuli misli na to. Kako bolje misliti je proces s kojim se morate postepeno upoznavati.

Kako bolje misliti, naučite se opustiti

Neki put je lakše reći nego učiniti, zar ne? Misli su dio svakoga od nas i nekad su zaista potrebne kako bi normalno funkcionirali, dok su zapravo u većini slučajeva zaista nepotrebne i samo nas opterećuju. Kako bolje misliti? Opuštanje je savršen način kako možemo utišati misli, bilo da je riječ o čitanju knjige ili gledanju filma gdje su nam misli skroz u tome. Najkvalitetniji način za opuštanje misli je definitivno meditacija ili joga. Proces kako bolje misliti kreće od pražnjenja naše glave, što znači da moramo prvo izbaciti one misli koje su nepotrebne. Ovo je izuzetno teško za sve one osobe koje su sklone analiziranju i prekomjernom razmišljanju, no sve kreće od najmanjih koraka. Kako se upoznati s meditacijom ili jogom ako ste početnik? Potražite mjesta u vašoj blizini koja nude nešto od navedenog. Također je važno naglasiti kako postoje i razne knjige u obliku samopomoći s tematikom kako utišati vlastiti um i fokusirati se na sadašnjost.

Tagovi: