Kada počinju ljetne olimpijske igre

Kada počinju ljetne olimpijske igre

Kada počinju ljetne olimpijske igre 2024.?

Ljubitelji sporta s nestrpljenjem očekuju početak ljetnih olimpijskih igara koje će se ove godine održati u Francuskoj. Ovaj sportski događaj ispunjen velikim brojem disciplina, jedinstvenih trenutaka i priča nedvojbeno čini jedinstveno putovanje puno emocija, vođeno olimpijskim duhom. Kako bismo saznali više o svim detaljima, počnimo s time kada počinju ljetne olimpijske igre 2024., koje zemlje sudjeluju i koliko će trajati. Što se tiče globalnih sportskih događanja, Olimpijske igre s pravom se nalaze u samom vrhu svjetskih događanja. Na njima sudjeluju natjecatelji iz više od 200 zemalja. Svečano otvorenje održat će se u glavnom gradu Francuske 26. srpnja i trajat će do 11. kolovoza 2024. godine. Ljetne olimpijske igre uključivat će 28 sportskih disciplina. Vrijeme kada počinju ljetne olimpijske igre više je od samog sportskog događaja, jer predstavlja vrhunac ljudske izvrsnosti i globalnog mira. Simbol pet isprepletenih krugova predstavlja pet kontinenata – Afriku, Ameriku, Aziju, Europu i Oceaniju te govori o međunarodnom prijateljstvu i jedinstvu.

Kada počinju ljetne olimpijske igre u Parizu

Odbrojavanje do početka Ljetnih olimpijskih igara u Parizu već je počelo. Uz sudjelovanje više od 10.000 sportaša, olimpijski program će uključivati 4 dodatne discipline: breaking, surfanje, skateboarding i sportsko penjanje. Izvjesno je da će Pariz od kada počinju ljetne olimpijske igre po prvi put uvrstiti street dance na popis olimpijskih sportova. Break dance ili breaking bit će velika promjena u ovom olimpijskom programu. Kao urbani stil plesa, breaking je nastao ranih sedamdesetih u SAD-u. Karakteriziraju ga dojmljivi i brzi pokreti. Natjecanje u ovoj disciplini bit će za muškarce i žene, a ocjenjivat će se njihov jedinstveni stil. Kada je u pitanju surfanje, ono je već predstavljeno 2020. godine u Tokiju. Natjecatelji će se ocjenjivati prema vrsti i težini poteza. Skateboarding je također imao uspješan debi u Tokiju. Tijekom natjecanja na Olimpijskim igrama natjecatelji će imati po tri utrke, a ocjenjivat će se njihova brzina i spretnost u prolasku prepreka na stazi. Sportsko penjanje će imati svoj drugi nastup na Olimpijskim igrama. Ono što će za natjecatelje biti izazov je doći do najviše točke na zidu, penjući se brzo i precizno. Nedvojbeno je od kada počinju ljetne olimpijske igre, cilj je iskoristiti dodatne sportove kako bi se njima mogli baviti mladi.

Od kada počinju ljetne olimpijske igre odvojeno od zimskih

Znate li kada počinju ljetne olimpijske igre odvojeno od zimskih? Od svojih početaka u staroj Grčkoj do moderne ceremonije koju vidimo danas, Olimpijske igre postale su mnogo više od običnog sportskog događaja. Čak i ako niste sportski tip, neke će vas činjenice o Olimpijskim igrama sigurno oduševiti. Prve Olimpijske igre održane su u osmom stoljeću pr. Na njima su sudjelovali samo muškarci, a borilo se u devet sportskih disciplina. Olimpijske igre u četvrtom stoljeću zabranio je car Teodozije I. jer ih je smatrao poganskim festivalom. Ali ta se tradicija nastavila 1896. u Ateni. Godine 1894. Međunarodni olimpijski odbor osnovalo je 15 zemalja. Za to je zaslužan Francuz Pierre de Coubertin, koji se smatra ocem modernih Olimpijskih igara. Modernizirao je starogrčku tradiciju, uveo nova pravila i sportske discipline. U razdoblju do 1992. Ljetne i Zimske olimpijske igre održavale su se iste godine, a sada se održavaju odvojeno, svake dvije godine. Znajući kada počinju ljetne Olimpijske igre, možete se pripremiti za uživanje u mnogim sportskim disciplinama.


Tagovi: