Kada je najbolje piti kefir

Kada je najbolje piti kefir

Kada je najbolje piti kefir?

Što je kefir? Kada je najbolje piti kefir? Koje su njegove zdravstvene prednosti? Dobrobiti mliječnih proizvoda na ljudsko zdravlje poznate su već dugi niz godina. Kefir, fermentirani mliječni proizvod, danas je popularan u cijelom svijetu. Poznato je da potječe s područja Kavkaza, a njegovo ime na turskom znači "dug život". Kremaste je teksture, osvježavajućeg i kiselkastog okusa. Ima vrlo visoku nutritivnu vrijednost. Probiotici sadržani u ovom mliječnom proizvodu pozitivno utječu na snižavanje razine kolesterola. Koje vrste kefira postoje? Razlikujemo dvije vrste kefira: s mlijekom, koji je češći, i s vodom, koji se smatra izvrsnim za osobe koje ne podnose laktozu. Dnevna konzumacija jedne čaše kefira ima izvrsne zdravstvene prednosti jer regulira probavni sustav i povećava imunitet organizma. Kefir sadrži korisne bakterije koje pomažu u uravnoteženom funkcioniranju organizma. Za one koji tek počinju piti kefir, preporuča se prvo naviknuti tijelo na ovaj moćan proizvod. Prva dva dana uzimajte samo jednu žlicu kefira nakon jela, zatim udvostručite unos.

Treba li piti kefir na prazan ili pun želudac?

Nakon što se naviknete piti kefir, možete ga konzumirati u različito vrijeme. Ako se uzima na prazan želudac, pojačat će se njegov blagotvorni učinak na organizam. Pomoći će vam da ubrzate regulaciju probavnog sustava. Bez obzira na to treba li piti kefir na prazan ili pun želudac, on ima ulogu uravnotežiti šećer u krvi, ublažiti bolove u želucu i djelovati protiv infekcija. Uzimanje jedne čaše kefira omogućuje vam da započnete dan s više energije i bolje kontrolirate stres, zahvaljujući njegovim esencijalnim aminokiselinama. Ova namirnica je bogata vitaminima i mineralima kao što su: folna kiselina, aminokiseline, enzimi, magnezij, vitamin D, kalcij, fosfor, vitamin B12, B12. Kefir se može piti u bilo koje doba dana, a za one koji do sada nisu probali ovaj mliječni proizvod, najbolje je to učiniti navečer. Ne preporučuje se miješati s vrućom hranom ili medom. Uvijek ga možete konzumirati u najprirodnijem obliku. Mnogi ga konzumiraju s orašastim plodovima.

Kako piti kefir tijekom dijete?

Kako piti kefir tijekom dijete? U prehrani kefir čini vrlo važan dio procesa. Osim korisnih tvari koje sadrži, pomaže u procesu mršavljenja. Budući da gladovanje najteže pada onima koji žele smršaviti, najbolje je kao međuobrok popiti kefir obogaćen sirovim orašastim plodovima. Nutritivni sastav ove namirnice osigurava zdravlje kostiju, pomaže u liječenju gastrointestinalnih bolesti, pridonosi obnovi korisnih bakterija u crijevima, pomaže kod sindroma iritabilnog crijeva i doprinosi zdravoj koži. Kefir ne utječe izravno na mršavljenje, ali poboljšava crijevnu floru i sprječava zatvor, zbog čega bi trebao biti dio uravnotežene prehrane. Osobe koje tijekom dijete imaju zatvor mogu riješiti ovaj problem ako odluče piti kefir. Unos kalcija u procesu mršavljenja vrlo je važan jer ubrzava sagorijevanje masti. Budući da je kefir bogat kalcijem, odličan je izbor. Unatoč izuzetno blagotvornim svojstvima za organizam, kefir ne smiju uzimati dijabetičari, bubrežni bolesnici, trudnice i dojilje. Također se ne preporučuje osobama koje uzimaju lijekove protiv zgrušavanja, kao ni pacijentima s određenim vrstama raka probavnog sustava.


Tagovi: