Kad je vrijeme za prekid veze

Kad je vrijeme za prekid veze

Kad je vrijeme za prekid veze i kraj vašoj ljubavi?

Svatko of nas tko je bio u nekoj vezi se ponekad zapitao hoćete li vi u vezi ostati zajedno do kraja ili ćete na kraju prekinuti. Svaki par u vezi prolazi kroz svoje teške faze i to je posve normalno. I u situacijama gdje zaista iskreno volite svojeg partnera ili partnericu, se zapitate jeste li vi u dobroj i zdravoj vezi i kad je vrijeme za prekid veze.

Ponekad se može činiti teškim da razaznate koji su usponi i padovi normalni, a koji su crveni signal da stvari u vašoj vezi ne idu kako trebaju. Ipak, postoje neki jasni znakovi na koje treba obratiti pažnju i koji vam mogu indicirati da nešto ne valja u vašoj vezi i na koju biste trebali skrenuti pogled dok ne bude prekasno za vas. Čitajte dalje kako biste saznali više o ovim znakovima prema kojima možete razaznati kad je vrijeme za prekid veze i što učiniti ako vam se čini da se stvari ne mogu spasiti te kako možete započeti novi početak u solo vodama.

Kad je vrijeme za prekid veze i kako prepoznati znakove?

Ako prepoznate neke od sljedećih znakova koje mogu signalizirati kad je vrijeme za prekid veze, tada se trebate zapitati je li veza vrijedna popravljanja. Ukoliko stalno prekidate i ponovno se vraćate natrag u vezu, to je već prvi crveni signal da niste jedno za drugo i kad je vrijeme za prekid veze. U redu je udaljiti se kad prolazite kroz značajan izazov. Ali ako se stalno razdvajate i vraćate zajedno, moguće je da nitko od vas ne priznaje temeljne razloge zašto nastavljate završavati stvari. Zna se da svaka veza zahtijeva žrtvu. Ovo može biti zdrav način da jedni drugima pokažete svoju ljubav i podršku.

Ali, ako zateknete sebe da neprestano dajete sve za svog partnera, a da vam on ili ona ne uzvraća, to može stvoriti neravnotežu moći koja stvara dugoročnu nesreću i ogorčenost. Čak i ako se povežete s drugom osobom i ako vam je duboko stalo do nje, možda nećete biti na istoj strani kada su u pitanju stvari velike slike. Ako se vaš partner želi skrasiti i zasnovati obitelj, ali biste radije provodili dane putujući, to je glavni znak da stvari ne budu potrajale. Jeste li se prestali javljati sa svojim partnerom da vidite kako im ide dan? Jeste li se nekada trudili da se ponovno povežete, ali više ne možete pronaći motivaciju? Iako svi imamo svoje loše dane kao partner, ako vam se čini da ne možete vratiti interes koji ste nekada imali, to je znak da su se stvari ohladile. Svaki oblik zlostavljanja jasni je crveni alarm da je veza postala toksična. Nikada nije u redu da vas partner napada, plaši, kontrolira ili izolira. Kada je fizičko zlostavljanje u pitanju, znakovi se mogu veoma lako prepoznati, no oni od mentalnog i emocionalnog zlostavljanja se teško razaznaju.

Ukoliko ne volite sebe kada ste blizu svojeg partnera je znak da nešto ne štima, jer bi on ili ona trebao izvući najbolje od vas i učiniti vas da se osjećate dobro u svojoj koži. Ako osjećate da vaš partner izvlači ono najgore u vama, to je vjerojatno znak da su stvari postale nezdrave. Iako su nesuglasice neizbježan dio para, ne biste se trebali osjećati kao da uvijek čekate sljedeću eksploziju. Nerazriješeni sukobi koji s vremenom postaju nepoštivajući i ponižavajući mogu ozbiljno utjecati na vaše emocionalno blagostanje. U svakoj vezi je ključno bitna dobra komunikacija. Kada se komunikacija među vama pokvari ili smanji, to može stvoriti čudan i nelagodan osjećaj među vama, i u tom trenu se vas dvoje pretvarate u strance. Pitati se hoćeš li s vremena na vrijeme ostati zajedno je normalno. Kad ne možete prestati razmišljati o razdvojenosti, trebate se brinuti. Biti s nekim ne bi trebao biti stalna borba nade da će se druga osoba promijeniti. Ako ne možete zamisliti da starite s njima kakvi su sada, vjerojatno je vrijeme da bacite ručnik.

Kad je vrijeme za prekid veze i novi početak?

Stvari se još uvijek mogu spasiti ukoliko vas dvoje prolazite kroz malu krizu u vašoj vezi. Prije nego što službeno prekinete svoju vezu i doznate kad je vrijeme za prekid veze, možete obaviti veliki i iskreni razgovor među vas dvoje za stolom te reći što vas sve muči, što vam se nalazi na umu i koliko god se ovo činilo zastrašujućim, bitno je da obavite ovaj iskreni razgovor kako biste napokon svoju dušu olakšali i vidjeli imate li još šanse i kako biste stvari zagladili. Ujedno, možete pokušati ponovno obnoviti svoju vezu kroz ponovne izlaske kao što ste to činili na početku ili da odete na neki vikend izlet.

Također, nema srama u tome da potražite pomoć od profesionalnog terapeute. Ukoliko ništa od svega ovoga ne djeluje ili su stvari otišle predaleko, tada znate kad je vrijeme za prekid veze i da ste puno bolji bez njega ili nje, te da je vrijeme da sami isplivate u veliki ocean.


Tagovi: