Jupiter – značenje Jupitera u astrologiji

Jupiter – značenje Jupitera u astrologiji

Jupiter i njegov značaj u astrologiji

U astrologiji planet Jupiter da bi obišao 12 horoskopskih znakova treba mu punih 12 godina, te u svakom znaku nosi posebna obilježja. Ovaj planet vlada sa dva horoskopska znaka, Ribama i Strijelcem. Ovaj planet vlada svijetom, inteligencijom, obrazovanjem dalekim putovanjima, filozofijom, slobodom, religijom, pravdom i istinom.

Osobe kojima Jupiter vlada odnosno imaju ga u svojoj natalnoj karti na važnoj poziciji odskaču od ostalih jer žive izvan okvira i svako sputavanje ih ograničava i užasava, jednostavno vole slobodu izbora i ostaju prizemni u iznenadnim situacijama koristeći se inteligencijom u rješavanju novonastale situacije.

Centar astrofon21 vam može pomoći da otkrijete kako je ovaj planet pozicioniran u vašoj natalnoj karti i kakav on ima konkretan utjecaj na vaš život i događaje u vašem životu, te kako vi rješavate situacije u kojima se nalazite. Svi svjesno ili nesvjesno tražimo sreću, a ovaj planet nosi sreću, samo je treba potražiti na pravom mjestu i u pravo vrijeme, a ovaj planet je nositelj sreće koju tražimo.

Jupiter planet sreće

Astrologija gleda na planet Jupitera kao na nosioca sreće, obilja, razvoja i širenja u dobronamjernom smislu. Jupiter otvara put na kojem nema prepreka, gdje se možemo razvijati intelektualno koliko sami želimo produbiti svoje znanje i razvoj. On nas vodi u pravom smjeru i štiti da ne skrenemo s puta na krive staze.

Jupiter kada se nalazi u vatrenim znakovima pun je svjetlosti i topline poput vatre koja se širi uz dovoljno kisika i goriva, pa će tako na plodnom tlu u pravom okruženju ovaj planet dok se kreće kroz vatrene znakove omogućiti napredak i donijeti sreću. Svatko od nas ima različito poimanje sreće, nekome je to zgoditak na lotu, nekome zdravlje, nekome djeca, nekome poslovni uspjeh, nekome je sreća ljubav i skladan partnerski i obiteljski odnosi, zapravo svi imamo prioritete u svom životu koje si sami određujemo i sami određujemo svoju sreću.

Što god da vam u životu nosi sreću potrebno je prepoznati tu sreću, slijediti svoj instinkt i prepoznati trenutak u kojem smo sretni, te tako osjetiti ispunjenje, radost jer se nalazite upravo tamo gdje želite biti i sa kime želite biti.

Kako Jupiter nudi opipljivu sreću

Kada se kreće kroz zemljane znakove Jupiter će vam pokazati sreću u opipljivim stvarima i osjetilima. Sreća će vam dolaziti kroz vaše tijelo i koristeći se sa svih pet osjetila znat će te da je sreća u vašoj blizini. Zdravlje je za vaše tijelo najvažnije, ako ste bolesni niste sretni. Da li je sreća dobro zarađivati i time si osigurati materijalnu sigurnost ili enormno bogatstvo. Naravno da bi svi htjeli biti enormno bogati i ništa ne raditi, no zapitajte se duboko u sebi kako biste tada trošili vrijeme, te da li biste bili sretni da ništa ne radite.

Prolaskom kroz zračne znakove ovaj planet nosi sreću u vašem intelektu i vašem umu, širenju znanja, komunikaciji, povezivanju sa drugim ljudima, društvenom životu. Sreća nastaje kada pravda i istina budu zadovoljene, te nastaje unutarnji sklad i zadovoljstvo. Snaga uma ima veliku moć, a Jupiter će tu snagu uma dodatno pojačati i stvoriti ravnotežu.

Kada se kreće kroz vodene znakove ovaj planet donosi sreću u ljubavi, ljubavi prema sebi, no još više ljubavi prema drugoj osobi bez obzira o kakvoj vrsti ljubavi se radi. Dijeljenje emocija i ljubavi sa drugom osobom stvara osjećaj ispunjenja, sreće, smirenosti, te je vaše srce puno kako se to obično u narodu kaže. Mali trenuci koji mogu biti u svakodnevne situacije mogu ponekad značiti u osjećaju sreće više nego putovanja na egzotična mjesta ili skupe večere.


Tagovi: