Jestive pokrivke za torte gdje kupiti

Zanimljivosti

Jestive pokrivke za torte gdje kupiti

Što su jestive pokrivke za torte?

Jestive pokrivke za torte ili takozvane hostije za torte su odličan izbor za dodatnu dekoraciju torte, neovisno o prigodi. Riječ je o jestivom pokrovu koji se na tortu stavlja brzo, jednostavno i uz minimalno truda. Ako ne želite dodatno plaćati ili se dodatno mučiti s ukrašavanjem torte, tada su jestive pokrivke za torte idealna opcija za vas. Što je važno za znati vezano za tortu na koju će ići odabrana pokrivka? Potrebno je uvijek definirati s čime će se torta obložiti (krema, glazura, fondant) jer o navedenome ovisi način na koji pokrivka ide na tortu.

Kako bi dobili najbolji rezultat potrebno je držati se određenih uputa koje će vam sačuvati tortu i živce. Nikada nemojte tortu pokrivati dan ili večer prije, jer na taj način riskirate gužvanje jestive pokrivke kao i skupljanje vlage. Torta će se ukrasiti s jestivom pokrivkom neposredno prije samog serviranja. Poželjno je da se pokrivka ukrasi na rubu sa šlagom kako se ona ne bi dizala s torte ili kako ne bi klizila dole. Ovako dekorirana torta uvijek izmami osmjeh na licu slavljenika.

Kako se stavljaju jestive pokrivke za torte?

Ako ste naručili izradu torte u slastičarnici, tada će slastičari obaviti navedeni posao za vas. U slučaju da ste sami radili tortu i potrebna vam je jestiva pokrivka, tada je potrebno slijediti određene korake. Kako se čuvaju jestive pokrivke za torte prije stavljanja ja tortu? Pokrivke nikako ne bi smjele biti u hladnjaku kako se ne bi deformirale prije stavljanja na tortu. Potrebno je da ostanu suhe, a u hladnjaku one mogu na sebe navući vlagu i uništiti motiv na njima.

Kupljenu pokrivku potrebno je staviti na suho, tamno i hladno mjesto do trenutka dok se ne stavi na tortu. Kako se stavljaju jestive pokrivke za torte? Ako je torta obložena kremom ili prelivena glazurom tada je postupak sljedeći: Torta se premaže kremom ili čokoladnom glazurom, pokrivka se stavlja na tortu, prema želji prekrivka se maže jestivim gelom kako bi dobila sjajan efekt, dekorira se po želji. Ako je torta obložena fondanom/masom tada je postupak sljedeći: Prekrijte tortu s fondanom i dobro zagladite, nanesite s kistom jestivo ljepilo na donju stranu pokrivke, postavite pokrivku na samu tostu, za kraj premažite pokrivku kako bi se dobio sjajan efekt.

Gdje se mogu kupiti jestive pokrivke za torte?

Kada dođe vrijeme slavlja, mnogi se pitaju gdje kupiti pokrivke za torte? Jestive pokrivke za torte se danas mogu naručiti u bilo kojoj slastičarnici, ili se mogu kupiti u određenim dućanima. Od čega su napravljene jestive pokrivke za torte? Najčešće se rade od wafer papira – hostije, što znači da im je sami ukus pretežito neutralan. Danas je moguće pronaći pokrivke za torte s brojnim motivima, a mnoge slastičarnice rade i pokrivke po želji klijenata. Cijena ovisi o veličini i motivu. Što je najbolje odabrati, slaganje torte u slastičarnici ili doma?

Ovisno o vašim željama i financijama. Mnogi često kupuju torte i samo stave jestivu pokrivku na tortu. Što je bitno znati ako samostalno stavljate jestivu pokrivku za tortu? Pokrivku je važno staviti prije samog serviranja kako bi ona bila što pravilnija. Kada se na tortu stavi pokrivka ona se ne smije vraćati u hladnjak jer će se pokrivka deformirati i na sebe navući vlagu. Kada postavite pokrivku na tortu potrebno je dekorirati rubove torte kako bi ona ostala na mjestu.

Tagovi: