Izgnječenoj banani dodajte ova dva sastojka! I cijele zime nećete se ni zakašljati

Zanimljivosti

Izgnječenoj banani dodajte ova dva sastojka! I cijele zime nećete se ni zakašljati

Što učiniti kada vas muči kašalj

Svi znamo koliko je naporan kašalj. Jednom kada vas uhvati imate osjećaj kao da ga se nikada ne možete riješiti. Kašljemo kada nam se tijelo bori protiv iritantnih čestica iz grla i ostalih dišnih puteva. To primjerice može biti zbog prašine, viška sluzi, aloi i zbog nekih drugih stvari primjerice zbog neke bakterije koja vam se smjestila u plućima. Kašalj se uvijek pojavljuje kada nešto smeta vašem dišnom sustavu, te on može biti potaknut zbog gušenja, pušenja, zagađenog zraka ili alergijske reakcije. Uzroci dugotrajnog kašlja su vam akutni ili kronični sinusitis, alergija, astma, bronhitis, obična prehlada, cistična fibroza, emfizem, peludna groznica. upala grla, rak pluća, pneumonija, tuberkuloza, respiratorni sincicijski virus i zatajivanje srca. Nije uvijek u svakom slučaju kašlja da se radi o nekoj ozbiljnoj bolesti, uvijek uglavnom bude zbog neke prehlade, gripe i slične stvari. Sreća je što postoje razni trikovi kako se možete na prirodan način riješiti kašlja.

Kako se može kašalj riješiti

Kašalj nikada ne počinje bez nekog razloga, jer uvijek postoji nešto što vam može potaknuti ga. Bilo da ste se prehladili, pokupili ste neku gripu ili virus, ili pak vaš životni stil vas je doveo do ovog stanja. Najčešće se kašalj pojavi kada započne hladnije vrijeme, ili kada dođe do naglog pada u temperaturi pa nam hladni zrak naškodi našem grlu. Ujedno, problemi s kašljem imaju i dugogodišnji pušači, kao i osobe koje imaju alergije, astmu i bronhitis te problemi sa sinusima zbog čega dolazi do neprekidnog kašlja. Kako biste izbjegli probleme sa grlom i kašljanje, bitno je da za vrijeme hladnijih dana se dobro i toplo obucite te preferirano stavite šal ili maramu oko grla i usta kako ne biste udisali hladni zrak. Ujedno, ako pušite, bilo bi dobro da prestanite ili barem smanjit konzumaciju cigareta kako bi vam se ublažilo kašljanje. No, ako je kašljanje uzrokovano nekom bolešću ili zdravstvenim stanjem, u tom slučaju imamo odlično rješenje za vas.

Prirodno rješenje za kašalj

Muči vas kašalj i grlo, te ne znate što da učinite da biste se riješili ovog problema? Nema problema, jer mi za vas imamo odlično rješenje kako da se riješite kašlja jednom i zauvijek. Uz samo par sastojaka možete napraviti odlični lijek s kojim ćete ne samo sr riješiti bolnog i upaljenog grla već ujedno vam može riješiti želučane probleme. Od sastojaka će vam trebati 400 ml kipuće vode, 2 srednje banane koje su lagano pocrnile i 2 čajne žlice meda. Prvo što trebate napraviti je oguliti banane i izgnječiti ih uz korištenje vilice. Zatim banane stavite u lonac i ulijte kipuću vodu. Ostavite da se lagano potapa i kad se smjesa ohladila, ubacite med. Bitno je da se med stavi na kraju jer bi se u kipućoj vodi izgubila sva njegova ljekovita svojstva. Ovu smjesu trebate piti po 4 puta na dan u dozi od 100 ml. Recept je dostatan za jedan dan, tako da sljedeći dan si morate napraviti novu smjesu. Već nakon 5 dana ćete vidjeti kako će kašalj popuštati!

Tagovi: