Hrvanje za djecu

Hrvanje za djecu

Hrvanje za djecu

Hrvanje za djecu fantastičan je sport koji će uvelike pomoći vašem djetetu da se pravilno razvije, kako fizički tako i psihički. Sport je sastavni dio svijeta koji nas okružuje, a koji god sport odabrali za sebe ili za svoje dijete, učinit ćete sebi i djetetu višestruku korist. Za početak, sasvim je jasno kako sportovi fizički razvijaju naša tijela i time nam osiguravaju mnoge benefite koji se prvenstveno odražavaju na naše zdravlje.

Kada pričamo o djeci, nije pitanje da li je dobro da se bave sportom već je pravo pitanje kada ih uputiti na sport i na koji sport. Borilački sportovi u principu uključuju čitavo tijelo i rad svih mišićnih skupina, a posebno utječu na samopouzdanje svakog sportaša. Hrvanje je savršena opcija za vaše dijete i sa treniranjem hrvanja može se početi veoma rano. Hrvanje je jedan od najstarijih sportova borilačke prirode, a spominje ga se još u staroj Grčkoj. Hrvanje za djecu prije svega će poboljšati koordinaciju i spretnost vašeg djeteta.

Hrvanje za djecu - benefiti

Naravno, hrvanje za djecu uvelike se razlikuje od hrvanja za odrasle jer se u dječjoj dobi naglasak stavlja na kretnje, koordinaciju i spretnost pri padovima. Tako je i sa svim ostalim sportovima, gdje se izuzima natjecateljska komponenta i gladijatorstvo, pa se programi treniranja za djecu prilagođava njihovoj dobi. Mnogo je klubova u Hrvatskoj gdje svoje dijete možete upisati na hrvanje, a iskustva svih koji su jednom probali hrvanje su fantastična. Hrvanje je iznimno zahtjevan sport, koji jednako fizički razvija sve mišićne skupine i ostale fizičke komponente.

Hrvanje u najranijoj dobi pripremit će vaše dijete i dati mu fizičku podlogu za kasnije uspješno bavljenje bilo kojim drugim sportom. U usporedbi sa ostalim borilačkim sportovima, u hrvanju nema klasičnih udaraca i trening se lako može prilagoditi djeci, bez obzira na fizičke predispozicije i spol. Druga veoma važna komponenta koju razvija hrvanje za djecu je samopouzdanje, što zbog samog treninga i jačanja tijela, što zbog druženja i treniranja sa drugim hrvačima.

Hrvanje za djecu u Hrvatskoj

Hrvanje, pa i hrvanje za djecu veoma je popularno u Hrvatskoj i postoje mnogi klubovi u kojima se može trenirati hrvanje. Hrvanje možete trenirati amaterski i rekreativno ili profesionalno. Koji god razlog vas naveo da upišete svoje dijete na hrvanje, nećete požaliti jer je hrvanje olimpijski sport koji ima poseban ugled među svim sportašima. "Metalac" je poznati hrvatski hrvački klub, koji se nalazi u Zagrebu.

Tamo vas očekuju vrhunski treneri, među kojima su i neki poznati olimpijci koji će zasigurno biti pravi uzori vašoj djeci i svojim ih uspjesima dodatno motivirati. U Hrvatskoj su neki sportovi daleko popularniji jer na profesionalnoj razini donose puno više financijskih benefita, međutim hrvanje za djecu je u usporedbi sa drugim sportovima jeftino, što je često bitan argument prilikom donošenja bilo kakvih odluka. Uloga vas kao roditelja, da u dobi kada dijete još nije definiralo svoje želje, odaberete što bi bilo najbolje za dijete, a kada pričamo o fizičkom razvitku ne postoji bolji odabir od hrvanja za djecu.


Tagovi: