calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san

Nagli gubitak sluha – uzrok i liječenje

Ljepota i zdravlje

Nagli gubitak sluha - uzrok i liječenje

Nagli gubitak sluha što ga uzrokuje

Do pojave nagli gubitak sluha može doći zbog nekoliko razloga, no u najvećem broju slučajeva dolazi zbog infekcija i upala uha, ali može biti iz zbog ozljede glave ili uha. Također do pojave gubitka sluha može doći i zbog nekih konzumiranih lijekova, predsimptom autoimunih bolesti, te neuroloških poremećaja kao što je multipla skleroza.

Gubitak sluha se može pojaviti i kao posljedica promjene tlaka na primjer kod ronjenja, no može biti i preteča moždanog udara ili tumora na mozgu. Ovisno gdje nastaje promjena u uhu, da li se radi o oštećenju vanjskog ili srednjeg uha, te oštećenju pužnice ili se radi o mješovitom tipu oštećenja.

Nadalje uzroci mogu biti skleroza koja predstavlja okoštavanje košćica u srednjem uhu također mogu dovesti do pojave gubitka sluha, nakupljanje ušnog voska cerumena, izloženost svakodnevnoj buci dovodi do oštećenja sluha, te genetske mutacije koje su česta pojava kod novorođenčadi. Ukoliko se ne može točno utvrditi uzrok gubitka sluha pretpostavlja se da se radi o virusu, vaskularnoj ili autoimunoj bolesti kao uzroku.

Kako se liječi nagli gubitak sluha

Ovisno o uzroku koji je doveo do stanja u kojem se pojavio gubitak sluha tako će se i pristupiti liječenju. Ukoliko se radi o bakterijskoj upali liječenje će se provesti antibiotskim kapima, te nakon propisane doze sluh bi se trebao vratiti. Ako je do gubitka sluha došlo zbog korištenja nekih lijekova bit će vam propisani kortikosteroidi te nakon dva tjedna sluh bi se trebao vratiti u normalu.

Ukoliko se radi o ušnom cerumenu bit će dovoljno otklanjanje tog ušnog voska uz kapanje uha, zapravo radi se o pročišćavanju ušnog kanala koji je zatvoren ušnim voskom.

Ukoliko se gubitak sluha nije otklonio liječenjem, specijalista može propisati slušna pomagala ili ugradnju umjetnih pužnica. Ovo su elektronski uređaji koji će pojačavati zvukove iz okoline, a postoje razne vrste ovisno gdje se ugrađuju. Slušna pomagala se mogu koristiti izvan iza uha, mogu biti ugrađeni unutar uha i školjke uha, ali i u ušnom kanalu. Ne zaboravite starenjem se gubi i dio sluha, pa stoga u određenoj životnoj dobi je normalna pojava i da starija osoba izgubi dio sluha što je prirodan proces starenja ljudskog tijela.

Koji su predsimptomi i simptomi za gubitak sluha

Moguće je da će se prvo pojaviti nagluhost kod jednog uha koje će se kasnije preseliti i na drugo uho. Kao simptom osobe koje su doživjele gubitak sluha opisuju i čudan osjećaj punoće u ušima, te vrtoglavicu. Šumovi u ušima su vrlo čest simptom koji se javlja prije nego osoba izgubi sluh na jednom ili oba uha.

Bez obzira koji simptom osjetili, potrebno je obratiti se liječniku koji će pregledom prvo ustanoviti da li postoji fizička blokada u ušnom kanalu te da li postoji upala ili infekcija ušnog kanala.

Ukoliko primjećujete da su vam se zvukovi iz okoline stišali i da svi oko vas šapću, to je svakako jedan predsimptom za gubitak sluha. Kroz nekoliko dana može doista i doći do gubitka sluha. Šumovi i zujanje u ušima samo će potvrditi dijagnozu, a vrtoglavica, nesvjestica, te poremećaj u ravnoteži su svakako alarmantni simptomi da potražite liječničku pomoć jer uho je organ u ljudskom tijelu usko povezan sa mozgom i neliječenje može biti vrlo opasno za ljudsko zdravlje i život.

Tagovi:

calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san