Ginkgo Forte – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ginkgo Forte - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ginkgo Forte tablete

Ginkgo Forte su filmom obložene tablete koje sadrže suhi ekstrakt ginkovog lista koji može poboljšati prokrvljenost i protok krvi, osobito kod periferne cirkulacije, te također štiti stanice i tkiva kod slučaja nedostatka kisika. Ginkgo Forte se koristi za kod ublažavanja simptoma kao poput poremećaja moždane cirkulacije kada je javlja smanjenje propadanja intelektualnih sposobnosti, poput na primjer sindrom demencije ili kod poremećaja cirkulacije ruku i nogu gdje se javljaju simptomi poput slabe intelektualne sposobnosti, slabog pamćenja i koncentracije, zamagljeni vid, šum u ušima, glavobolja, poremećaji spavanja, loše raspoloženje, neizazvani osjećaj straha, trnci i osjećaj hladnoće, grčevi, te bolovi u nogama pri hodu.

Bitno je prije nego što krenete uzimati ovaj lijek da saznate koji je uzrok vaših tegoba i da vam na temelju toga vaš doktor procijeni plan liječenje s ovim tabletama. Ovaj lijek se također može koristiti i kao dodatna metoda liječenja kod stanja tinitusa, odnosno pojave šuma u ušima.

Ginkgo forte djelovanje i nuspojave

Postoje određene situacije gdje ne biste smjeli koristiti Ginkgo Forte tablete, a to je ako ste preosjetljivi na bilo koji sastojak koji čini ovaj lijek. Ukoliko ste trudni, također ne biste smjeli uzimati ovaj lijek. Ako tokom liječenje s ovim lijekom vam se simptomi bolesti pogoršaju, tada trebate prestati uzimati lijek i trebate se posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Ako imate hemoragijsku dijatezu ili koristite lijekove za zgrušavanje krvi, trebate se svjetovati s liječnikom prije uzimanja Gingko lijeka jer može potaknuti jako krvarenje. Prije svake operacije ne smije minimalno 36 sati uzimati Ginkgo Forte tablete jer može potaknuti veće krvarenje. Ukoliko bolujete od epilepsije, morate se obratite svom liječniku prije nego što krenete uzimati ovaj lijek. Djeca mlađa od 18 godina ne bi smjela uzimati ovaj lijek, jednako kao i trudnice te majke koje trenutno doje svoje bebe. Ukoliko uzimate neke druge lijekove, dobro je da se posavjetujete sa svojim doktorom ili farmaceutom o mogućim antiefetkima.

Ginkgo Forte cijena i iskustva

Ginkgo Forte trebate uvijek uzimati onako kako vam je vaš liječnik ili farmaceut preporučio ili kako vam je navedeno na kutiji od lijeka. U situacijama gdje niste sigurni kako uzimati lijek, možete uvijek svratiti do svojeg doktora ili do ljekarne. Za situacije poremećaja moždane cirkulacije i poremećaja kognitivnih funkcija trebate uzimati 2-4 tablete dnevno. Kod situacije s vrtoglavicom i tinitusom se trebati uzimati 2-3 tablete dnevno, jednako kao i ako imate poremećaj prokrvljenosti ekstremiteta. Tableta se uvijek uzimati kroz usta uz čašu vode i to najbolje kada ste pojeli svoj obrok jer će tada tableta najbolje djelovati.

Tablete uzimate znači ujutro, popodne i navečer, najbolje nakon svakog glavnog obroka. Liječenje s ovim lijekom ovisi o tome zbog čega i uzimate lijek. Ako imate sindrom demencije, tada liječenje traje barem 8 tjedni, a nekad i 3 mjeseca. Kod poremećaja periferne cirkulacije, se treba 6 tjedni uzimati. A kod vrtoglavice, Ginkgo Forte se uzima 6 do 8 tjedni. Što se tiče cijene i dostupnosti lijeka, ovaj lijek možete pronaći kupiti osim u ljekarnama ujedno i kod web shopova po dobrim cijenama, te mnogi ljudi hvale kako im je ovaj lijek uvelike pomogao.


Tagovi: