Gdje volontirati u Zagrebu

Gdje volontirati u Zagrebu

Gdje volontirati u Zagrebu i pomagati drugima

Volontiranje je oblik davanja sebe drugima kada ne tražimo ništa za uzvrat nego besplatno nudimo svoju pomoć u bilo kojem obliku, vremenu, stvarima, novcu, pomaganju u bilo kojem obliku. To je human i velikodušan postupak i postoje brojna mjesta gdje volontirati u Zagrebu možemo. Volontirati se može u staračkim domovima pomažući osoblju domova u brizi oko starijih osoba gdje je svaka pomoć dobrodošla. Također volontiranje u bolnicama je moguće u pomaganju kao pomoćno osoblje ukoliko nemate nikakvog medicinskog predznanja. U svakoj bolnici postoje poslovi koji nisu povezani s medicinskom strukom, to su djelatnosti vezane uz boravak pacijentata u bolnici kao što je pomoć u kuhinji, praoni rublja, čišćenju prostorija, prijevozu pacijenata od bolničke sobe do dijagnostike i slično.

Gdje volontirati u Zagrebu nije probem pronaći, samo se trebati javiti u organizacije koje primaju volontere, obučavaju volontere ukoliko je za neki posao potrebna obuka, te upućuju volontere za pomoć tamo gdje je pomoć najpotrebitija.

Udruge i organizacije koje nude gdje volontirati u Zagrebu

Organizacije koje nude gdje volontirati u Zagrebu su humanitarne organizacije poput najpoznatije takve organizacije Crvenog križa. Ova organizacija će vas usmjeriti tamo gdje je pompć najviše potrebna. Nedavno smo bili svjedoci velikog potresa koji je zadesio Hrvatsku, građani su odmah sami priskočili u pomoć prijateljima, susjedima, rodbini, pa i nepoznatim ljudima čiji su domovi bili uništeni velikim potresom do te mjere da unesrećeni nisu imali krov nad glavom i osnovne životne potrepštine. Vrlo brzo je Crveni križ organizirao priupljanje i distribuciju hrane, odjeće, obuće, montažnih kućica kako bi unesrećeni građani u hladnim zimskim mjesecima preživjeli nedaću koja ih je zadesila.

Udruge koje su registrirane upravo kao mjesto gdje volontirati u Zagrebu također su odlično rješenje jer te udruge su povezane s raznim institucijama koje pomoć trebaju. Udruge su nevladine organizacije, zapravo predstavljaju udruživanje građana koji imaju zajednički interes, a u ovom slučaju zajednički interes je volontiranje. Ako je potrebna pomoć beskućnicima na primjer udruge i organizacije za volontiranje će vas uputiti u kuhinje i smještajne kapacitete gdje možete pomoći oko beskućnika.

Gdje volontirati u Zagrebu dajući svoju profesionalnu pomoć

Ukoliko želite besplatno pružati svoje profesionalne usluge, na primjer učenje stranih jezika, vođenje plesnih radionica, dramskih i umjetničkih radionica, također postoje mjesta gdje volontirati u Zagrebu na takav način možete. Za pružanje svojih usluga besplatno možete vrlo brzo putem internetske tražilice doći do organizacija i udruga koje upravo traže ovakvu vrstu volontiranja.

U starijim domovima, dječjim vrtićima, bolnicama za odrasle i djecu, školama postoje potrebe za ovakvim vrstama volontiranja. Ukoliko ste profesor nekog stranog jezika možete pronaći ustanovu i mjesto gdje volontirati u Zagrebu pružajući svoje usluge besplatno onima koji vaše usluge ne mogu platiti kada biste im te iste usluge pružali uz naplatu.

Na primjer instruktor ste plivanja i možete volontirati na zagrebačkim bazenima ili poznatom Jarunu kao osoblje koje pazi da se netko od kupača ne bi utopio. Također možete volontirati u svom susjedstvu na način da pomognete starijim susjedima tako da im obavite kupovinu namirnica, prošećete psa, odvedete ih kod doktora ili na izlet. Mogućnosti volontiranja su bezbrojne samo je potreban vaša dobra volja i malo vremena.


Tagovi: