Gdje su Maldivi

Gdje su Maldivi

Gdje se nalaze Maldivi?

Maldivi ili Dhivehi Raajje opisuje se zemlja otoka. Riječ je o neovisnoj otočnoj državi koja se smjestila na sjeverno središnjem dijelu Indijskog oceana i ona se sastoji od preko 1200 otočića koji su grupirani u 26 zasebnih atola. Oko 200 otočića je naseljeno s stanovništvom, dok drugih 200-tinjak služi isključivo za turističke svrhe. Maldivi su poznati prema najmanjim otocima na svijetu, stoga je moguće posjetiti otoke koji su veliki svega par kvadratnih metara. Glavni grad Maldiva je Male gdje se prakticira muslimanska vjeroispovijest, stoga je unos kao i konzumacija alkohola strogo zabranjena stavka (ako niste u turističkom resortu).

Ova zemlja ponosan je vlasnik najniže nadmorske visine na svijetu - svega 1,5 metara. Zašto mnogi žele posjetiti Maldive? Ova zemlja svjetski je poznata po svojim prirodnim ljepotama - kristalno čisto more, netaknute plaže, bogati morski život. Svi otoci su okruženi s golemim ekosustavom koraljnih grebena koji su dom za preko 100 vrsta raznih riba, 200 vrsta koralja kao i drugih morskih organizama. Nažalost, položaj zemlje u samom Indijskom oceanu je veoma osjetljiv, što znači da je ona posebno osjetljiva na prirodne katastrofe kao tsunamiji ili tropske ciklone. Međutim, mnoge mjere su poduzete kako bi se ublažile ove prirodne katastrofe i kako bi se zaštitili ljudski životi.

Što mogu ponuditi Maldivi?

Ova otočna država poznata je po svojim netaknutim plažama, kristalnim morem, luksuznim odmaralištima. Ako ste mislili kako se ovdje samo možete izležavati na plaži, griješite! Što mogu ponuditi Maldivi? Sportovi na vodi - Istinski raj za sve ljubitelje sporta na vodi. Radi svoje tople vode i bogatog morskog života, možete birati između raznih aktivnosti. U ponudi se nalazi sljedeće: Ronenje - Istraživanje životopisnih koraljnih grebena i plivanje s šarenim ribama. Otkrivanje podvodnog svijeta i promatranje morskih pasa, kornjača i manta. Surfanje - Maldivi su jedno od najboljih mjesta na svijetu za hvatanje većih valova za surfanje.

Jet ski - Vožnja i istraživanje okolnih otočića. Parasailing - U zraku iznad oceana i uživanje u panoramskom pogledu. Spa i wellness: Ova otočna država je također odlično odredište za dobar i kvalitetan odmor. Mnoga odmarališta imaju impresivnu ponudu spa tretmana i wellness programa koji nude osvježenje i revitalizaciju. Nudi se: Masaže - Možete birati između mnogobrojnih vrsta masaža, kao i osoba koje želite da vas masiraju. Joga - Vježbanje joge na plaži ili u prirodi, mogućnost povezivanja s samim sobom. Meditacija - Pronalazak unutarnjeg mira i spokoja uz vođene meditacijske seanse. Ayurveda - Tradicionalni tretman koji uravnotežuje um, tijelo i duh.

Kada se posjećuju Maldivi?

Maldivi se opisuju kao tropska i otočna država koja je smještena u Indijskom oceanu. Radi navedenog podneblje ima toplu te vlažnu klimu kroz cijelu godinu, temperature su u prosjeku do 30 stupnjeva. Potrebno je naglasiti kako postoje dva godišnja doba - suho i kišno. Suha sezona traje od travnja do studenog i tada je najbolje vrijeme za posjet Maldivima. U ovome periodu prevladava sunce i suho vrijeme, more je mirno, temperature su od 25 do 32 stupnjeva. Kišna sezona nastupa u svibnju i može potrajati do listopada.

Često je ovo vrijeme obilnih kiša i jakih vjetrova. Temperatura je do 25 stupnjeva. Općenito, Maldivi se opisuju kao mjesto s toplom i ugodnom klimom cijele godine. Međutim, ako planirate posjet, trebali bi se dobro informirati o mogućnosti nastanka prirodnih katastrofa koje su moguće u toj regiji. Turistima se često savjetuje da provjeravaju vremenska izvješća kako bi odredili najbolje vrijeme za posjet. Pošto je riječ o Muslimanskoj zemlji, turistima se također savjetuje da se van odmarališta ponašaju i odijevaju prikladno.


Tagovi: