Gdje se nalazi swift broj na kartici

Gdje se nalazi swift broj na kartici

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 04.12.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je swift broj i gdje se nalazi swift broj na kartici

Zasigurno ste ili čuli ili ste u nekom trenutku trebali swift broj dati nekome da vam uplati novac. Swift broj je identifikacijski kod banke koji banke koriste kod međunarodnih financijskih transakcija. To nije vaš osobni broj, već broj banke koji je jedinstven u svijetu samo za tu banku. Pomoću ovog koda se novac ispravno usmjerava prema banci na kojoj se nalazi bankovni račun vlasnika koji treba novac dobiti bez obzira radi li se o fizičkoj ili pravnoj osobi.

Ukoliko se pitate gdje se nalazi swift broj na kartici ovu oznaku na svojoj debitno kartici nećete naći. Prelaskom Hrvatske na EUR valutu bankovni računi fizičkih osoba i pravnih osoba koji su bili u kunama automatizmom pretvorbe su pretvorile u EUR bankovne račune. Ukoliko ste u svojoj banci imali i devizni račun taj je račun postao multivalutni bankovni račun koji može biti i u EUR i drugim valutama. Mjesto gdje se nalazi swift broj na kartici ne postoji jer je to oznaka vaše banke, a ne oznaka i broj vašeg računa.

Gdje se nalazi swift broj na kartici od 8 ili 11 znakova

Swift je engleska skraćenica od Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Ovu oznaku banaka koja služi kao informacija u prijenosu financijskih sredstava između banaka su osmislile američke i europske banke te danas ovu mrežu banaka čini preko 2000 financijskih institucija. Swift mreža je pod nadzorom centralne belgijske banke u suradnji sa američkom i britanskom nacionalnom bankom.

Gdje se nalazi swift broj na kartici kao oznaka vaše banke. Taj broj na svojoj kartici nećete naći, no na internetskim stranicama ili u poslovnici banke možete saznati koji je swift broj vaše banke. Uobičajeno je to kod koji se sastoji od 8 ili 11 znamenki koje sačinjavaju slova i brojke. Prve četiri znamenke su slova koja označavaju naziv banke, zatim slijede dva slova koja označavaju državu u kojoj banka ima sjedište, sljedeće dvije znamenke označavaju lokaciju, te slijede još tri oznake koje označavaju podružnicu banke. Stoga ne morate tražiti gdje se nalazi swift broj na kartici koja je vaša debitna ili kreditna kartica jer je to informacija koja vam nije potrebna kod korištenja kartice i plaćanja računa.

Gdje se nalazi swift broj na kartici i povijest swift oznake

Swift oznaka banaka je utemeljena 1973. godine, te su bankama dodijeljene jedinstvene oznake jednostavnim sistemom šifriranja svake pojedinačne banke. Prekooceanski podatkovni promet upotrebom swift oznakama krenuo je 1977. godine te je od tada pojednostavljena komunikacija između banaka, transfer novca je puno brži i mogućnost ljudske pogreške se svela na minimum, kao i mogućnost zlouporabe.

Ne postoji mjesto gdje se nalazi swift broj na kartici jer je to jedinstvena oznaka vaše banke i potrebna je u komunikaciji između banaka. Za vas je važan vaš broj bankovnog računa na koji će vam doći uplata od treće strane, te sve što trebate je dati naziv svoje banke i svoj IBAN koji je oznaka vašeg bankovnog računa.

Kao što postoji ovaj europsko američki swift sistem, postoje u drugim dijelovima svijeta slični sistemi kao što je na primjer u Kini CIPS koji se koristi samo za transakcije u kineskoj valuti juan, a moguće ga je koristiti i u Hong Kongu i nekim zemljama Azije. Rusija je razvila vlastiti sistem označavanja banaka SPFS koji se može koristiti u Rusiji, Turskoj i Iranu. Također i u ovim drugim sistemima označavanja banaka ne može se pronaći informacija gdje se nalazi swift broj na kartici kao ni u europsko američkom sistemu obilježavanja banaka.


Tagovi: