Gdje putovati u Hrvatskoj

Gdje putovati u Hrvatskoj

Zaljubljenici u more uvijek znaju gdje putovati u Hrvatskoj

Hrvatska je toliko lijepa i raznolika da vam nije dovoljan jedan život da posjetite i i istražite sve njezine znamenitosti i ljepote, more i gore, rijeke i jezera, spilje i nacionalne parkove, da upoznate sve njezine krajeve i običaje. Jasno, zaljubljenici u more uvijek znaju gdje putovati u Hrvatskoj, problem je samo ako želite cijelu obalu, sve njezine otoke, Istru i Primorje, gradove i gradiće na obali, istražiti podmorje, e tada vam treba plan putovanja.

Nije vam za to dovoljno jedno ljeto, jedan godišnji odmor, čak i kad dobro planirate, gdje putovati u Hrvatskoj na moru, pogotovo ako ne želite ljeto provoditi uvijek u istom mjestu. Turističke zajednice, turistički vodiči, putne web stranice se natječu u prezentaciji najrazvikanijih mjesta koja svakako vrijedi posjetiti i u njima je obično gužva, a vi želite upoznati "Hrvatsku dušu" i život običnih jednostavnih ljudi, e tada morate zaobići ustaljene rute i putovati baš avanturistički, kud vas put nanese.

Gdje putovati u Hrvatskoj po kontinentu

Eko turizam je sve popularniji, a aktivni odmor se proglašava zdravijim i poželjnijim od pukog izležavanja i prženja na suncu. Gorska hrvatska ima svoje draži, ali i u njedrima mekanih ravnica je lijepo, rijeke i jezera nude više svježine od pretoplog mora i možete birati gdje putovati u Hrvatskoj po kontinentu i opet vam neće biti dovoljan samo jedan godišnji odmor da obiđete sve što želite. Eko imanja, eko voćnjaci i povrtnjaci vam nude aktivni odmor.

Aktivni odmor podrzumijeva da se uključite u svakodnevni život svojih domaćina koliko vama to odgovara u berbi voća ili povrća. Možete jesti domaću hranu ili od svježe ubranih namirnica pripremiti sami svoje specijalitete. Gdje putovati u Hrvatskoj ovisi o tome kakav odmor želite i kakve uspomene sa tog odmora želite ponijeti. Iz svojih eko kućica možete svakodnevnim izletima obići cijelu okolicu i sve znamenitosti vezane za taj kraj uključujući i zavičajne muzeje koji čuvaju baštinu svoga kraja.

Gdje putovati u Hrvatskoj organizirano

Prednost turističkih vodiča je u tome što vas ma kuda putovali sigurno i informirano vode preplićući u svojim pričama prošlost i sadašnjost, mitove i legende sa stvarnim zanimljivostima i lokalnim pričama i anegdotama. Gdje putovati u Hrvatskoj organizirano, provjerite već u turističkoj agenciji dok ugovarate putovanje. Ako idete na more, sigurno ćete stati na Plitvičkim jezerima, draguljem naše baštine, možda na Slapovima Kerke, na Skradinskom buku, a s mora ići na izlete po otocimaili na Velebit.

Na put ka moru mnogi zastanu u Gorskom Kotaru, Lika isto ima što za ponuditi. Gdje putovati u Hrvatskoj ovisi o tome što vas privlači, neki baš žele u Dubrovnik zbog serije Igre Prijestolja koja se na njegovim zidinama snimala, neki bi najradije na pusti otok, ali toga nema u organiziranim putovanjima, ali mali izlet može i to riješiti. Svaka regija Hrvatske svoje čari ima i dok neki vole stare građevine i njihovu povijest, neki više vole upoznavati ljude i njihov način života.


Tagovi: