Gdje provjeriti isplatu poticaja

Financije

Gdje provjeriti isplatu poticaja

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 05.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Gdje provjeriti isplatu poticaja, kako se dodjeljuju sredstva iz EU fondova

Jedna od najpozitivnijih stvari koje dolaze iz članstva Hrvatske u EU je svakako pristup strukturnim i razvojnim fondovima, tj. poticajima koji su dostupni poduzetnicima i onima koji to žele postati. Osim EU poticaja, poticaje isto nude i razne hrvatske institucije i jedinice lokalne samouprave. Količine i vrste poticaja su dostupni za srednje, male i mikro poduzetnike. Sve o poticajima i kako se mogu iskoristiti te tko sve ima pravo na njih možete potražiti na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, na službenim stranicama Strukturni fondovi kao i službenoj stranici zavoda za zapošljavanje vezano za tematiku mjere. Kako se dodjeljuju sredstava iz EU fondova i gdje provjeriti isplatu poticaja? Navedena bespovratna sredstva iz fondova EU se dodjeljuju isključivo putem postavljenih javnih poziva na dostavu projektnih prijedloga za čije raspisivanje je odgovorna nadležna institucija. Javni pozivi sz dostupni na web stranici Strukturni fondovi. Pozivi se raspisuju na temelju programskih dokumenata gdje stoji definicija područja i prioriteta financiranja, tj. područja pokrivanja. EU fondovi sufinanciraju samo dio investicija, a na budućim poduzetnicima je da pokriju ostatak. Postupci sufinanciranja ovise od natječaja do natječaja. Minimalna i maksimalna potpora je naglašena u uputama za prijavitelje. Recimo da ste ostvarili isplatu, gdje provjeriti isplatu poticaja? Prvo moramo znati tko dodjeljuje poticaje i kako.

Gdje provjeriti isplatu poticaja, tko dodjeljuje poticaje

Glavni dio poticaja bez obzira na sami izvor sredstava tehnički dodjeljuju institucije države Hrvatske. Da budemo konkretni, jamstvo za povrat kredita osiguravaju HAMAG BICRO, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, dok HBOR ili Hrvatska banka za obnovu i razvitak omogućuju kredite po subvencioniranim kamatnim stopama. Krediti su često druga opcija mnogih poduzetnika umjesto poticaja, razlog je taj što HAMAG BICRO kao i HBOR pružaju solidne potpore za poslovanje svih poduzetnika točnije onih mikro manjih i srednjih, i sve to uz povoljne kamate i povoljne uvjete povrata kredita. Pitate se koliki postotak bespovratnih sredstava poduzetnici mogu dobiti? Primjerice za potpore male vrijednosti do 200 000 eura tijekom 3 fiskalne godine možete dobiti 85% bespovratnih sredstava. Za nešto veće iznose mikro i manji poduzetnici mogu dobiti i do 45% iznosa a srednji poduzetnici do 35%. Ostali dio troškova se pokriva iz vlastitih izvora. Gdje provjeriti isplatu poticaja? Vanjsko financiranje tj. osobno financiranje se može obaviti upravo navedenim kreditima, ali ostaje pitanje gdje provjeriti isplatu poticaja? Postoji nešto što se zove baza korisnika potpore.

Gdje provjeriti isplatu poticaja, baza korisnika potpora

Države članice EU jednom godišnje objavljuju popis korisnika fondova za prethodnu godinu. Objava u sebi tako sadrži naziv poljoprivrednog gospodarstva, poslovanja kao i ime fizičke ili pravne osobe, općinu i naselje, isplaćeni iznos u kunama za svaku mjeru pojedinačno i ukupni iznos koju je korisnik primio u godini. Upravo ovo je odgovor na pitanje gdje provjeriti isplatu poticaja. Podaci o svim korisnicima EU fondova kao i iznosima objavljuju se sukladno s člankom Provedbene uredbe komisije. Gdje provjeriti isplatu poticaja? Agencija za plaćanje do 31. 5 svake godine na svojoj službenoj web stranici objavljuju podatke o korisnicima. Navedeno je ime i prezime kao i naziv i općina, iznos plaćanja je naglašen u kunama za svaku pojedinu mjeru i ukupno i navodi se iznos koji je korisnik ostvario. Naravno, pri samoj realizaciji ostvarenja potpore osobno ste obaviješteni jer slijede daljnje upute što i kako. Detaljne informacije o bazi korisnika potpore i samim poticajima možete pronaći na službenoj stranici APPRRR, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Tagovi: